Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 3 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 27

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste foodtrends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 27? Find out!

Deze week: gelato tussen brioche, de lekkerste cashews en kant- en klare pastasaus die wél lekker is.

6x nieuwe ontdekkingen voor week 27

1. Biologische cashews van Johnny Cashew

Eén van onze aangenaamste verrassingen van de afgelopen weken: de biologische cashews van Johnny Cashew. Niet alleen het verhaal klopt (de cashews worden in tegenstelling tot andere noten zonder omweg naar Nederland verscheept), ook de smaken zijn een schot in de roos. Dat zijn:

  • Gebrand gezouten: een klassieke cashew met een uitgesproken maar geen overdreven vleugje zout
  • Hot Chili: een kaasachtige cashew met een lichtpikante coating die doet denken aan Doritos
  • Honing Zeezout: een zoete cashew met een licht kleverig buitenste laagje en precies genoeg zout om het spannend te houden.

Die eerste variant zal haar weg gauw genoeg vinden in Aziatisch geïnspireerde gerechten; die andere twee willen we standaard als onderwegsnack, als toevoeging bij de borrel of als vieruurtje.

Johnny Cashew biologische cashews zijn vanaf deze week te koop bij Ekoplaza en Marqt. 

cashews uit week 27
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Vernieuwde pastasauzen van Mutti

Dat ze bij Mutti te werk gaan met de beste pomodori van het land, ondervonden we in levenden lijve tijdens een bezoek aan hun fabriek in Parma. In onze supermarkten navigeren we sindsdien blindelings naar het Muttischap en sinds een tijdje liggen daar vijf soorten vernieuwde pastasauzen. Dat zijn:

  • Basilicum uit Genua
  • Gegrilde groenten en rode ui
  • Chilipeper uit Calabrië
  • Parmigiano Reggiano
  • Leccino olijven

Geen puf om te koken? Laat de tijd een zelfgemaakte saus niet toe? Gelukkig zijn de kant- en klare sauzen van Mutti verschrikkelijk lekker.

De vernieuwde pastasauzen van Mutti zijn onder meer te koop bij Albert Heijn.

Nieuwe pastasauzen Mutti
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Brioche met gelato van Miuz

IJs tussen zoete broodjes is in Italië niks nieuws. Ook in Amsterdam kun je deze zomer van die combinatie smullen. Gelato (van Miuz) in brioche (van Brioche) dus: de komende maanden te verkrijgen bij de bakkerij op de Bilderijkstraat. Rennen!

4. Vegan softijs van Oatly

Slim getimed van Oatly: hun vegan softijs werd precies op tijd voor de zomer gelanceerd bij STACH. Culy’s Ogechi ging het alvast proeven en constateerde dat het goed – en romig! – was, al helemaal met toppings als frambozencoulis of discodip.

Goed om te weten: 30 juni opent Oatly een pop-up store op de Amsterdamse Prinsengracht. Daar zal net als bij STACH softijs geserveerd worden, met een nog uitgebreidere keuze aan toppings.

OMG: er is nu vegan (!) softijs van Oatly en dat móésten we natuurlijk gaan proeven

vegan softijs van oatly bij stach
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

5. Watermeloenshakes van Salvo

Eerder schreven we al over de hipste zomerdrankjes van Amsterdam en sinds vorige week vonden we een fijne nieuwe toevoeging voor dat lijstje. Salvo heeft voor de zomer namelijk een watermeloenshake bedacht met honing en yoghurt. Die is licht en ook vullend – zoet en ook fris. Is dat ideaal bij een met pistachecrème gevulde croissant uit hun bakkerij? O ja.

Het watermeloen-yoghurt drankje is sinds vorige week woensdag verkrijgbaar bij Salvo (Amsterdam). 

6. “Gekneusde” kombucha

Kneusjes zijn de nieuwe helden en dat geldt zeker voor de spiksplinternieuwe kombucha van YAYA kombucha & Crisp. Want zij verwerken de resten rood fruit die fruitteler Wil Beekers van het Noord-Brabantse Beekers Berries overhoudt van zijn oogst – omdat het bijvoorbeeld beschadigd is geraakt – tot een superlekker (fris)drankje. Hun Gekneusde Kombucha is er nu in twee smaken: framboos en aardbei. Wij mochten de eerste alvast voorproeven en… weten zeker dat iedereen dit lekker vindt. Zoet genoeg, zuur genoeg, met in de verte herinneringen aan frambozenijsjes.

Gekneusde kombucha
Bron: Crisp

Andere lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.