Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Je bapao opwarmen in een tosti- of wafelijzer: is dat lekker?

Zeker weten dat je wel eens hebt gegoogeld hoe je een bapao het makkelijkst kunt opwarmen. Wij wel dus, en dat is precies de reden dat onze aandacht werd getrokken door een nieuwe hack: je bapao opwarmen in een tosti-ijzer. Uiteraard hebben we het voor je getest.

En daar kwam een verrassend resultaat uit. Maar of dat goed is? Je leest het zo.

Getest: zo smaakt je bapao na het opwarmen in een tosti-ijzer

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een tosti- of wafelijzer schaffen we niet alleen aan voor tosti’s of wafels. Deze budgetvriendelijke apparaten blijken goed te zijn voor veel meer dan alleen dat. Dit kun je namelijk ook allemaal grillen in je favoriete grillapparaat.

Bapao

Door naar waar we hier voor zijn: bapao. Deze snack verveelt nooit en daarom hebben wij er steevast een setje van in de vriezer liggen. Voor acute snacktrek, als borrelhap bij onverwacht bezoek, of ontbijt bij een kater. Moeilijk om iemand te vinden die er niet van houdt dus. Tip: maak ook eens zelf bapao, zoals met dit recept – en leg meteen een voorraad aan.

Goudgele bapao's
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Het opwarmen van de bapao

Een enkele verpakking wijst je de weg bij het opwarmen van de snack, waarbij het stomen of de magnetron het vaakst worden genoemd. We willen immers dat broodje zo fluffy mogelijk hebben. Maar heb je geen magnetron en ben je lui – iets met een kater – dan zou er dus nog een manier zijn.

Tosti- of wafelijzer

De belofte: je haalt de ontdooide bapao uit z’n verpakking, werpt ‘m het apparaat in en na zo’n 3 minuten heb jij deze smaakvolle vriend al gaar en al weer in je handen, klaar om aan te vallen. Weinig gedoe dus, want die 3 minuten kun jij weer mooi gebruiken om alvast te fantaseren over hoe snel jij je bapao straks gaat opeten.

bapao
Bron: Pexels

Bapao opwarmen met een grill-apparaat: het eindoordeel

Eerlijk is eerlijk: de eerste aanblik mag er zijn. De goudbruine gloed en de grillstrepen dragen alleen maar bij aan het hongergevoel. Maar misschien wel belangrijker: de bapao is ook gewoon gedegradeerd van een fluffy wolkje naar een platgehamerde vleestosti. Houd je van bapao door de luchtige structuur van het broodje in combinatie met de smaakvolle vulling, dan is deze manier van opwarmen een knap staaltje heiligschennis. Heb je een kater en is je enige doel om de komende uren te overleven, ga er dan vooral voor.

@culynl

Een bapao in je tosti-ijzer: is dat nou lekker? We móésten het proberen! #bapao #hack #tostiijzer #culyontdekt

♬ When I Ride – Ashley Mehta

Meer over het opwarmen van eten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.