Zo maak je snelle pickles voor bij de nasi of op je burger

De Amerikanen kennen het als pickles, wij zeggen tafelzuur of zelfs zoetzuur. Allemaal refereren we aan hetzelfde: van die knapperige groenten, die de perfecte mix zijn tussen zoet, zuur en crunchy. Enorm lekker op een burger, bij de nasi of op een sandwich of taco. Maar hoe maak je zelf snelle pickles?

Wecken of inleggen?

Je bent vast wel bekend met inmaken: een techniek om ingrediënten langer te bewaren. Dat kan door ze te wecken (conserveren) of door ze in te leggen in conserveringsmiddel, zoals zout, zuur, suiker, siroop of alcohol.

Die eerste techniek, wecken, kost wel wat tijd en uithoudingsvermogen. Ingelegde citroenen bijvoorbeeld, moeten toch wel een maand onaangeroerd blijven. Voor kimchi houd je 2 à 3 weken aan (en bovendien gaat daar nog een heel massage-ritueel aan vooraf).

Maar wat als je nú en dan ook wel echt nú, trek hebt in pickles? Dan kun je die gewoon razendsnel inleggen.

snelle pickles

Snelle pickles maken: zo doe je dat

Je hebt drie basisingrediënten nodig voor een snelle zoetzuur. Dat zijn: suiker, zout en azijn. Wij raden je rijstazijn aan, die is wat zachter en smaakvoller dan andere soorten azijn.

Je kunt je crunchy pickles vervolgens maken van komkommer, wortel (ook leuk om met regenboogwortels te doen), radijs, rode ui en zelfs met daikon of bieten. Meng alle ingrediënten voor het zuur in een kom door elkaar met een vork of een garde, tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de groenten toe (in dunne plakjes of reepjes) en laat 10 minuten staan. Langer mag natuurlijk ook altijd.

Serveer je pickles bij alle gerechten die wel een beetje crunch en zoet-zure touch kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij een falafel bowl, buddha bowl of een fijne rijstbowl. Ook lekker bij pittige gerechten, zoals nasi of bibimbap. Of gewoon op een broodje.

snelle pickles ingemaakte komkommer
Reageer op artikel:
Zo maak je snelle pickles voor bij de nasi of op je burger
Sluiten