Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie Bijgewerkt: 16 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je snelle pickles voor bij de nasi of op je burger

De Amerikanen kennen het als pickles, wij zeggen tafelzuur of zelfs zoetzuur. Allemaal refereren we aan hetzelfde: van die knapperige groenten, die de perfecte mix zijn tussen zoet, zout en crunchy. Enorm lekker op een burger, bij de nasi of op een sandwich of taco. Maar hoe maak je zelf snelle pickles?

Wecken of inleggen?

Je bent vast wel bekend met inmaken: een techniek om ingredi毛nten langer te bewaren. Dat kan door ze te wecken (conserveren) of door ze in te leggen in conserveringsmiddel, zoals zout, zuur, suiker, siroop of alcohol.

Die eerste techniek, wecken, kost wel wat tijd en uithoudingsvermogen. Ingelegde citroenen bijvoorbeeld, moeten toch wel een maand onaangeroerd blijven. Voor kimchi houd je 2 脿 3 weken aan (en bovendien gaat daar nog een heel massage-ritueel aan vooraf).

Maar wat als je n煤 en dan ook wel echt n煤, trek hebt in pickles? Dan kun je die gewoon razendsnel inleggen.

snelle pickles

Snelle pickles maken: zo doe je dat

Wij kijken het recept af van David Chang. Volgens hem heb je maar twee basisingredi毛nten nodig voor een snelle pickles. Dat zijn: suiker en zout. In gelijke delen. Makkelijker wordt het niet!

Je kunt je crunchy pickles maken van komkommer, wortel (ook leuk om met regenboogwortels te doen), radijs, rode ui en zelfs met daikon of bieten. Meng alle groenten (in dunne plakjes of reepjes) in een bakje met het zout en de suiker, deksel erop en 10 minuten laten staan. Langer mag natuurlijk ook altijd. Bewaar je pickles tot gebruik in de koelkast.

Serveer je pickles bij alle gerechten die wel een beetje crunch en zoet-zure touch kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij een falafel bowl, buddha bowl of een fijne rijstbowl. Ook lekker bij pittige gerechten, zoals nasi of bibimbap. Of gewoon op een broodje.

snelle pickles ingemaakte komkommer

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy n贸g lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 馃巹

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.