Culy Homemade: stamppot met Italiaanse twist

Culy 13 mrt 2013 Diner

Een lekkere Hollandse stamppot met een Italiaanse twist. Geniet ervan!

Kook de aardappelen in gezouten water in 15 tot 20 minuten gaar. Test ze met een mes. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen in de pan met de deksel er half op.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de courgette in blokjes of kleine schijfjes en halveer de tomaatjes. Haal de pijnboompitjes uit de koekenpan, en bak de courgetteblokjes en tomaatjes in een scheutje olijfolie in dezelfde pan op medium-hoog een paar minuutjes (tot licht gebruind) en bestrooi met peper & zout.

Stamp de aardappelen met een stamper. Verwarm de melk in de magnetron of in een klein pannetje en voeg de warme melk toe aan de aardappelen. Roer de boter in kleine stukjes erdoorheen. Voeg vervolgens de gebakken courgette en tomaatjes, pitjes, rucola, Parmezaanse kaas en eventueel de uitgebakken spekblokjes toe en roer een paar keer goed door met een spatel of pollepel. Garneer met de basilicum en breng eventueel nog extra op smaak met peper & zout.

Smakelijk!

Voor 4 personen:

  • 800 gram kruimige aardappelen, geschild
  • 1 courgette
  • 60 gram pijnboompitten
  • 100 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram rucola
  • 200 gram kleine tomaatjes
  • handvol verse basilicum
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • beetje olijfolie om in te bakken
  • peper & zout
  • Optioneel: 150 gram uitgebakken spekblokjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: stamppot met Italiaanse twist
Sluiten