Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Met deze bijzondere houtskool kun je thuis vlees of vis grillen aan tafel

Aan-tafel-bereidingen hebben iets cools: het blijft toch leuk om zo een beetje te spelen met je eten, zelfs al zei je moeder vroeger dat dat niet mocht (of misschien juist wel daarom). Wil je een keer zelf vlees of vis grillen aan tafel? Bij restaurant Simple staken we een toffe tip op.

Maak je eigen tafelgrill

Onlangs schreven we over een restaurant op Mauï, Hawaï waar je zelf tonijn bakt aan tafel. En we hadden het ook over de Korean BBQ die je zelf maakt, voor op tafel.

Nóg simpeler kan het – dat indoor barbecuen aan tafel – met de techniek die restaurant Simple (de naam zegt het al…) in Utrecht toepast.

langoustine grillen aan tafel / houtskool

Witte houtskool

Zij gebruiken Binchotan: witte houtskool uit Japan. Dit bijzondere product wordt gemaakt van oude eikenbomen, die op hoge temperatuur worden gestoomd.

Doordat deze houtskoolsoort al verkoold is, kun je het eindeloos blijven gebruiken. Je hoeft het alleen maar op te warmen. Bovendien rookt het niet, waardoor het ideaal is voor aan tafel bereidingen.

Bij Simple lag er bijvoorbeeld verse langoustine op. Maar je kunt er ook zalm, tonijn, yakitori of rundvlees op grillen, om maar wat te noemen.

binchotan houtskool

Waar koop je het?

Binchotan is heel exclusief – Sato Nenryou is nog een van de enige bedrijven ter wereld die jaarlijks een kleine hoeveelheid mag maken – maar de chef van Simple tipte ons dat je het online kunt kopen bij Vanilla Venture. Voor een kilo betaal je € 36 euro. Zo kun je lekker grillen aan tafel!

Langoustine in bouillon

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.