Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 14 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Binnenshuis barbecueën? Met deze DIY maak je zélf een indoor bbq

In Japan krijg je vaak een tafelgrill voor je neus waar je zélf je stokjes yakitori, groenten of vlees op mag grillen. Met deze DIY video leer je hoe je heel makkelijk zelf zo’n indoor bbq maakt.

Weg met die planten

Het magische ingrediënt waarmee je een tafelgrill slash indoor bbq maakt, is een plantenbak. Hij moet wel van terracotta zijn (dus geen plastic bak gebruiken!). Ook heb je ‘m in twee formaten nodig: een grote en een kleine, die dan weer in de grote past.

Op de bodem van de grootste plantenbak leg je een stukje aluminium. Daarop gaat een laagje zand, waar je de kleine plantenbak in zet. Ook daar gaat weer een laagje zand in. Je vult daarna de randen van de onderste bak met het overige zand. Dat werkt als barrière tegen de hitte.

tafelgrill

Houtskool

Dan het houtskool. Je wil een soort gebruiken die weinig rook veroorzaakt, immers: het is de bedoeling om binnen te barbecuen. In de video maken ze gebruik van thaan: een type houtskool dat is gemaakt van fruithout van de rambutan.

Chef Andy Ricker van de Thaise restaurantketen Pok Pok heeft het ontwikkeld. Thaan kan héél heet worden zonder te roken. In Nederland is thaan moeilijk verkrijgbaar. Probeer in plaats daarvan de briketten van BAST.

Je verhit de houtskool tot -ie grijs is en legt ‘m dan in de plantenbakken. Daarna kun je er stokjes met vlees boven roosteren.

korean bbq diy

Korean bbq

En de bonustrack: je kunt er ook nog eens een kleine barbecue van maken, voor Koreaanse Barbecue aan tafel!

Met een simpel rekje en twee stenen (de soort die ze ook gebruiken voor hot stone massage) maak je een te gekke tafelgrill. Alleen de stenen zijn heet, maar de plantenbakken blijven koel. Zo kun je veilig barbecuen aan tafel.

indoor bbq

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.