Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 8 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Carnivore BBQ in Amsterdam: Amerikaanse bbq zoals in het oosten van Texas

Het houtvuur brandt áltijd, bij Carnivore BBQ in Amsterdam. Hier barbecuen ze zoals ze dat in het oosten van Texas doen: langzaam, op lage temperatuur. Want alleen zo krijg je vlees dat van het bot afvalt, zo mals.

Zestien uur roken

Daarvoor importeerden ze een BBQ smoker van Southern Pride, rechtstreeks uit Tennessee. Dat type barbecue is handgemaakt, brandt op hout in combinatie met gas en werd al in 1970 bedacht. Het vlees dat Carnivore BBQ serveert, wordt wel zestien uur lang gerookt in dat apparaat.

Carnivore BBQ

Rooksmaak

Wat eet je hier zoal? Texas style beef brisket bijvoorbeeld, maar ook pulled pork (van de bil en de schouder) en spare ribs die zó van het bot af vallen.

De BBQ beef ribs hebben nog meer rooksmaak dan de spare ribs en bovendien een bite. De pulled pork en brisket kun je trouwens ook op een broodje bestellen.

Carnivore BBQ

Gerookte boter

Op typisch Amerikaanse wijze eet je maisbrood, coleslaw en pickles bij je barbecue meat. En trouwens: de gerookte boter die je bij het maisbrood krijgt, klinkt goddelijk.

Andere bijgerechten zijn er in de vorm van maïskolven, pork & beans, mac & cheese, garden salad of frietjes.

En omdat je pas écht je vingers aflikt als er een goede barbecuesaus in het spel is, maakt Carnivore BBQ die naar familierecept.

Carnivore BBQ

Brisket & booze

En dan zijn we er nog niet: je kunt hier namelijk ook een fijne cocktail drinken. Een Moscow Mule of Pisco Sour bijvoorbeeld. Maar ook gin-tonics. Zo wordt gin van Nolet gepaired met Turks fruit, eetbare bloemen en tonic.

Of hou ‘t allemaal Texas-style en ga voor een goede whisky. Daar zijn ze hier ook goed in.

Carnivore BBQ is elke dinsdag t/m zondag open vanaf 17:00 tot 01:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 03:00 uur. Reserveer online.

Carnivore BBQ
Carnivore BBQ
Bron: Carnivore BBQ

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.