Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 10 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Weekmenu voor 13 t/m 19 maart: wintergerechten met een vleugje lente

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Met de lente in zicht nemen we afscheid van de winter. En daarom staat dit weekmenu in het teken van favoriete wintergerechten met een vleugje van de lente. Dat betekent onder andere lichte soepen en goedgevulde ovengerechten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Maandag

De werkweek is weer begonnen en daarom starten we dit weekmenu sterk met een lichte wortelsoep. Deze soep is het perfecte antwoord op de overgangsperiode van winter naar lente. Want hoewel wij met onze gedachten al bij warmere temperaturen zitten, zegt het weer iets anders. En een hartverwarmende soep is daarom precies wat we nodig hebben. Lekker met frisse munt en krokante dukkah.

Snelle wortelsoep met munt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: snelle wortelsoep met munt en dukkah

Dinsdag

In de winter hebben we volop genoten van de lekkerste ovengerechten en met de lente in aankomst zetten we dit graag voort. En als er één keuken is met geweldige ovengerechten voor de lente, dan is het de Italiaanse keuken wel. Neem bijvoorbeeld deze cacio e pepe lasagne, want wie houdt er nou niet van lagen pasta gevuld met kaas en versgemalen zwart peper? Dit maaltje is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook een stuk sneller klaar dan je standaard lasagne. Geen gedoe met verschillende sauzen en lange kooktijden. Een win-winsituatie dus.

cacio e pepe lasagne
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Cacio e pepe lasagne

Woensdag

Breek de week door deze traybake met Koreaanse invloeden te maken. Naast een van onze favoriete seizoensgroenten, de radijs, gaat er namelijk kimchi en gochujang doorheen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Want zoals je weet: de oven doet al het werk. Mis je nog gochujang in huis? Geen nood, want deze Koreaanse chilipasta ligt tegenwoordig gewoon in de supermarkt.

traybake met kimchi, spek, shiitake, spinazie en radijs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: snelle en makkelijke traybake met kimchi, buikspek en groenten

Donderdag

Eenvoudig te bereiden, maar laat je niet misleiden: deze kippensoep met citroen en orzo is namelijk een heuse smaaksensatie! Op de Culy-redactie vinden we kippensoep zó fijn voor de dagen waar de kou tot in je botten zit. En met de temperaturen van afgelopen dagen mag dit gerecht absoluut niet ontbreken in dit weekmenu. We voegen er een vleugje citroen aan toe. En zo maak je van jouw kippensoep toch een frisse maaltijd, die je ergens doet denken aan de lente.

kippensoep met orzo en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: kippensoep met citroen en orzo

Vrijdag

Na een drukke werkweek zal de zin om te koken wellicht ontbreken, dat begrijpen wij helemaal. Daarom hebben we in dit weekmenu voor de vrijdag een gerecht gekozen dat lekker snel (lees: binnen 10 minuten) op tafel staat. Allemaal te danken aan een van onze favoriete chefs, Jamie Oliver, die zijn gerecht van pasta met gerookte zalm en spinazie uit zijn kookboek ÉÉN met ons heeft gedeeld.

pasta met gerookte zalm en spinazie van Jamie Oliver
Fotografie: © David Loftus, EEN

> Naar recept: Pasta met gerookte zalm, spinazie, lente-ui, citroen, hüttenkäse en parmezaan van Jamie Oliver

Zaterdag

Op de Culy-redactie bestaat het weekend uit twee mogelijkheden: we sloven ons uit in de keuken door nieuwe gerechten te proberen óf we gaan voor de een quick & easy portie comfort food. Maar het is ook mogelijk om dit te combineren. Sloof jezelf uit door je eigen pizzadeeg voor deze pizza met ‘nduja, venkel en krokant broodkruim te maken. Of doe het rustiger aan door een kant-en-klaar pizzadeeg te gebruiken. Een ding is zeker: er gaat lekker gegeten worden.

Pizza met venkel en 'nduja
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: pizza met ‘nduja, venkel en krokant broodkruim

Zondag

Het einde van de week is aangebroken. En op de zondag is er niets fijner dan kip uit de oven. Deze keer geen gedoe met een lange oventijd, omdat we een slimme (en makkelijke) kooktechniek gebruiken die zorgt dat jouw kippetje lekker snel gaar is. Door het rugbotje te verwijderen kort je namelijk de kooktijd van gebraden kip aanzienlijk in. Lekker fris met citroen, en dat in gezelschap van asperges, radijs en krieltjes? Een perfecte maaltijd voor de zondagavond.

Gevlinderde kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: krokante gebraden kip met lentegroenten

Meer inspiratie nodig? Check onze andere weekmenu’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.