Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 3 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 6 t/m 12 maart: een weekje vegan eten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Vorige week aten we vegetarisch, maar deze week zetten we nog een stapje extra met een vegan weekmenu. Onze selectie bevat plantaardige gerechten waarbij je niet eens denkt aan vlees, vis of andere dierlijke dingen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Maandag

We beginnen de week en dit vegan weekmenu met de Koreaanse vertaling van een kommetje geluk: bibimbap. Letterlijk vertaald ‘gemixte rijst.’ En die rijst mix je dan met alles wat je lekker vindt. Vaak groenten die worden geserveerd met vlees en in het originele recept zelfs een rauw ei dat gaart in het warme kommetje. Maar we hebben een vegan weekmenu voor je gemaakt, dus vullen we de bibimbap met veel (ingelegde) groenten, vegan gehakt, kimchi, oesterzwammen en nog meer lekkers dat we in onze koelkast aantroffen.

vegan bibimbap
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Vegan bibimbap met veel groenten

Dinsdag

Dinsdag is vaak zo’n dag dat je ‘t net even niet weet. Wil je je te buiten gaan aan een Indische rijsttafel of houd je ‘t simpel en ga je voor een salade met een lekker broodje of soepje on the side? In het geval van dat laatste raden we je deze simpele pestosalade sterk aan. Voor de pesto ruilen we de kaas in en gebruiken we amandelen in plaats van pijnboompitten en geloof ons: dat is minstens zo lekker!

Simpele pestosalade: vegan recept

> Naar recept: Simpele pestosalade 

Woensdag

Zin in een Oosterse touch vanavond? Wij ook! Daarom dachten we bij dit vegan weekmenu ook aan deze noodles met sticky aubergine en olie van lente-ui. Inderdaad: dat is net zo lekker als het klinkt. En helemaal vegan!

Vegan noodles met olie van auberginel
Nancy van Batenburg voor Culy

Bron:> Naar recept: Vegan noodles met olie van lente-ui en sticky aubergine

Donderdag

Hoewel je bij de Italiaanse keuken misschien niet direct aan vegan opties denkt, zijn ze er wel zeker. Want als je afwijkt van de eierpasta-paden en kijkt naar droge pasta’s zonder ei is de keuze reuze. En daar maak je dan bijvoorbeeld deze lekkere orecchiette mee met harissa, tomaat en ingelegde citroen. Smullen!

vegan pasta met spicy harissa en ingelegde citroen
Bron; Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Vegan pasta met harissa, tomaat en ingelegde citroen

Vrijdag

De keuken van de wintersport staat nu niet direct bekend als ware fine dining en bijzondere smaken. Waar ‘ie wel bekend om staat, is dat vegan opties zeer schaars zijn. Tot we ontdekten dat je gemakkelijk vegan kaiserschmarrn kunt maken die minstens zo lekker is als ‘de gewone.’ Die móést natuurlijk een plekje krijgen op dit vegan weekmenu. Zet je stoel in de tuin, skibril op en je waant je in dat prille voorjaarszonnetje bijna eventjes op de piste. Bijna.

vegan kaiserschmarrn
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Vegan kaiserschmarrn

Zaterdag

Zaterdag, snackdag, zélfs in dit vegan weekmenu! Makkelijk comfortfood dat net even wat meer vet en saus bevat dan de gewone doordeweekse maaltjes. Een cheat day gaan we ‘t niet noemen, want daar krijgen we de kriebels van. Gewoon zonder gêne lekker eten, daar gaat ‘t allemaal om met deze briljante groenteburger.

> Naar recept: Briljante groenteburger van Jamie Oliver

Zondag

Voor de week weer begint en dit vegan weekmenu ten einde raakt, willen we je nog wat vitamientjes naar binnen zien werken. Doe dat met deze pittige Oosterse roerbak. Niet alleen goed voor de vitamines, maar ook voor verstopte neuzen en andere kwaaltjes. Want die pit die erin zit, dat doet veel goeds voor je!

Pittige roerna
Bron: Pablo's quinoa

> Naar recept: Pittige Oosterse roerbak met quinoa 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.