Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Pasta met gerookte zalm, spinazie, lente-ui, citroen, hüttenkäse en parmezaan van Jamie Oliver

Zet maar vast een polonaise in, want de nieuwe Jamie is er! In EEN benadert de Britse chef zijn favoriete gerechten door de glazen van een eenpansbril. Geen overbodige afwas dus, maar praktische en makkelijke gerechten uit één pan of braadslede. Zónder in te leveren op smaak natuurlijk, precies zoals we Jamie kennen. Culy mag een aantal van die toffe recepten delen, waaronder deze pasta met gerookte zalm, spinazie, lente-ui, citroen, hüttenkäse en parmezaan.

Geloof het of niet, maar deze pasta met gerookte zalm staat in amper acht minuten op tafel. Ook handig aan dit recept is dat de ingrediënten voor één persoon zijn. Dat maakt het handig om op te plussen naar meer, maar ook perféct voor als je een avondje alleen bent.

pasta met gerookte zalm en spinazie van Jamie Oliver
Bron: © David Loftus, EEN

Pasta met gerookte zalm, spinazie, lente-ui, citroen, hüttenkäse en parmezaan

Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen, liefst met een geribbeld mesje, in de lengte in 2 cm brede reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn met de spinazie en de helft van de zalm. Rasp de citroenschil en de parmezaan fijn, maar houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur. 

Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan en doe de lente-uitjes, spinazie, gehakte zalm en citroenschil erbij. Doe de pasta in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 250 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie saus hebt. Giet er als het nodig is nog een extra scheutje water bij. Draai het vuur uit, pers het citroensap erbij, roer de hüttenkäse en parmezaan erdoor, en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rest van de zalm boven de pan en sprenkel er als je wilt nog een paar drupjes extra vierge olijfolie over.

Calorieën: 431 kcal, vet: 14,8 g, verz. vet: 4 g, eiwit: 29,5 g, koolhyd.: 43,6 suiker: 4,6 g, zout: 1,7 g, vezels: 3,1 g

Cover Een Jamie Oliver

> EEN (Kosmos Uitgevers) verschijnt op 01/09/2022 en is online te koop. 

EEN, Jamie Oliver is uitgegeven door Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Fotografie: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.