Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 5 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle kippensoep met orzo en citroen

Toegegeven: erg spannend ziet dit gerecht er misschien niet uit, maar wat kan een kippensoepetje toch verdomd lekker zijn. Deze kippensoep met citroen en orzo is misschien wel onze nieuwe favoriet. Het geheim? Een steranijsje bij de kippenbouillon.

Orzo is die Griekse pasta in de vorm van rijst. Wij vinden ‘t een dankbaar ingrediënt uit de voorraadkast, perfect om een bouillonnetje te transformeren tot snelle maaltijdsoep (al kun je er natuurlijk ook heel wat ander lekkers mee maken, zoals deze orzo met merguez, olijven, pistache en harissayoghurt). Om nog maar te zwijgen over die lekkere textuur…

La la lente: tips om je keuken een frisse lentelook te geven

kippensoep met orzo en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Snelle kippensoep maken met kipfilet

  1. Verhit een klont boter in een grote kookpan op medium vuur en voeg er de fijngehakte bleekselderij, gele ui, knoflook en bosui aan toe. Schenk er zodra de uien beginnen te zweten de kippenbouillon bij en breng zachtjes aan de kook.
  2. Voeg de kippenborst en de steranijsjes toe aan de kippenbouillon en laat koken tot de kip gaar is. Vis de gare kip uit de bouillon en laat afkoelen en uitlekken op een vel keukenpapier. Scheur reepjes van de kip zodra deze is afgekoeld.
  3. Voeg de Parmezaan, orzo, geraspte citroenschil en citroensap toe en draai het vuur lager.
  4. Is de orzo gaar? Voeg de kippenreepjes toe aan de soep.
  5. Schenk de kippensoep in kommen en werk af met een paar blaadjes verse dragon en zwarte peper.

Meer lekkere recepten met kip:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.