Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: wat eten we in de week van kerst?

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Zeker in die gekke week naar kerst toe kun je wel wat inspiratie gebruiken, toch?

Het is een bijzondere week, want dikke kans dat je drie dagen staat te kerst-koken (of zit te kerst-eten). Dan wil je de andere dagen liefst zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen (hooguit voor het bakken van kerstkoekjes). Wij hebben daarom een selectie gemaakt van lekkere, makkelijke gerechten die perfect zijn voor de komende week.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Dat een simpel, snel stamppotje iets kan zijn waarbij je je bord en je bestek aflikt: dat is natuurlijk het ultieme streven. Wij denken dat we een heel eind zijn gekomen met deze stamppot met pastinaak, waterkers en kerrie(gehakt)balletjes.

Stamppot van aardappelpuree met pastinaak en kerrieballetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes

Dinsdag

Een romige dressing op basis van kokosmelk, een hoop knapperige groenten en een crunchy topping van gebakken uitjes en kroepoek: deze Aziatische maaltijdsalade heeft alle eigenschappen van een goeie maaltijd.

Aziatische salade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kroepoek

Woensdag

Op woensdag willen we nog even iets binnenkrijgen wat totáál niet kerstig is. Deze buddha bowl met zalm is licht, fris en barst van de gezonde vetten.

Buddha bowl met zalm en bruine rijst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: buddha bowl met zalm, bruine rijst en pickles

Donderdag

Vandaag is het kerstavond: uitpakken dus! Maak bijvoorbeeld deze feestelijke rodekoolsteaks met pastinaakcrème en kruidkoek-croutons: een tof vega hoofdgerecht voor kerst.

Rodekoolsteaks: vegetarisch hoofdgerecht kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: rodekoolsteaks met pastinaakcrème en kruidkoek-croutons

Vrijdag

Op eerste kerstdag gaan we voor een kerstklassieker: kalkoen! Niet een hele vogel, maar makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry & mosterdzaadjes. Zó lekker.

kalkoen met cranberry en bruine boter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry & mosterdzaadjes

Zaterdag

Op tweede kerstdag mag het wel een beetje makkelijker. Maar we willen wel iets feestelijks natuurlijk. Deze risotto met pompoen en bitterkoekjes heeft de feestelijke smaken van kerst. Daarmee zet je toch iets bijzonders op tafel, maar is niet te moeilijk.

risotto met pompoen en kaassoorten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: risotto met pompoen en bitterkoekjes

Zondag

Na drie dagen vol eten en kerstkransjes, mag het wel een beetje lichter vandaag. We gaan daarom voor een heerlijk licht wontonsoepje!

wontonsoep
Bron: Culy.nl

> Naar recept: snelle Chinese wontonsoep