Culy Homemade: one pot pasta (spaghetti met tomatensaus in één pan)

Culy 1 jul 2017 Recepten

Een grote internet-foodtrend: one pot pasta. Ja, da’s dus een pastagerecht waar je maar één pan voor nodig hebt. Je kookt de pasta dus samen met de saus; geen losse pan met kookwater nodig. Met dank aan Martha Stewart voor dit geniale recept!

Neem een hele grote brede pan (liefst met een iets dikkere bodem) en doe daarin de tomaten, spinazie, sjalot, knoflook en spaghetti.

Wij braken de spaghetti één keer in het midden zodat het allemaal wat beter past. Giet hierbij 550 ml bouillon of water, houd een beetje extra achter voor als dat later nodig blijkt.

Zet de pan op medium-hoog vuur en breng alles aan de kook. Blijf goed roeren (een keukentang is hier handig voor, dan kun je de spaghetti goed omscheppen) en zorg dat de onderkant niet aanbakt in de pan. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Haal deze one pot pasta van het vuur en bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak en de geroosterde pijnboompitten. Ook een eetlepel groene pesto erdoorheen is lekker! Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Voor 2 personen:

  • 200 gram spaghetti
  • 550-600 ml bouillon of water
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram spinazie (diepvries of vers)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Extra vergine olijfolie
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zeezout en zwarte peper
  • Handvol geroosterde pijnboompitten
  • Optioneel: 1 eetlepel groene pesto
Reageer op artikel:
Culy Homemade: one pot pasta (spaghetti met tomatensaus in één pan)
Sluiten