Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 4 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 7 t/m 13 augustus: een lekker en simpel weekmenu

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In week 32 gaan we voor een lekker en simpel weekmenu met recepten als mapo tofu, stamppot en enchiladas.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Wat eten we vandaag met Culy’s weekmenu

Maandag

Deze maaltijdsalade met nectarines en Burrata is zó klaar en bovendien alles waar je naar verlangt op een warme, zomerse dag. Lekker met radicchio en een simpele dressing met munt en jalapeño. Je kunt met deze maaltijdsalade met nectarines ook heel goed een beetje freestylen. Kun je bijvoorbeeld geen radicchio vinden? De ietwat bittere blaadjes van rucola doen het ook heel goed. In plaats van jalapeño kun je rode chilipeper gebruiken. En zien de perziken er toevallig nét wat sappiger uit dan de nectarines vandaag? Dan neem je toch lekker perziken…? Precies wat je wil voor een lekker en simpel weekmenu!

Vegetarische maaltijdsalade met nectarines voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt

Dinsdag

Stamppot in de zomer? Jazeker, wel in dit weekmenu! En dan vooral deze zomerstamppot met postelein, want die is heerlijk fris. Het magische ingrediënt? Dat komt van de zoutige feta en snelle muntolie die deze dagelijkse kost naar een hoger niveau tillen. Superlekker, maar ook lekker en simpel. Just how we like it.

zomerstampot / postelein stamppot
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: zomerstamppot met postelein, feta en snelle muntolie

Woesndag

Dit is een gerecht dat heel goed bij deze tijd van het jaar past want het is: zomers, vol kleur en met vooral met veel warme, mediterraanse smaken. Orzo met stukjes merguezworst, gegrilde paprika, olijf, pistachenootjes, sinaasappel en een eenvoudige yoghurtharissa it is!

Orzo met merguez en olijf
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: orzo met merguez, olijven, pistache en harissayoghurt

Donderdag

Deze pasta met paprikasaus en Burrata wil je de volgende dag opnieuw maken omdat ‘ie zo lekker is. Dat zit ‘m in die rokerige smaak van de paprika, de simpelweg onweerstaanbaar is. Die paprika halen we overigens gewoon uit een pot; soms hoeft het allemaal niet te moeilijk. En dankzij deze shortcut zet je dit makkelijke pastagerecht ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. Hét gerecht voor een lekker en simpel weekmenu dus.

Rigatoni Pasta met Paprikasaus voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: rigatoni met romige paprikasaus en burrata

Vrijdag

Stamppot andijvie, maar dan met een vrolijk zomers tintje. Dát is deze andijviestamppot met zoete aardappel en krokant chorizokruim, perfect voor een lekker en simpel weekmenu. Dat kruim mag je rijkelijk over de stamppot heen laten dwarrelen, als ware het confetti. Leuker wordt het niet aan tafel.

Andijviestamppot met zoete aardappel en chorizo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: andijviestamppot met zoete aardappel en krokant chorizokruim

Zaterdag

In het weekend van week 32 doen we het rustig aan. Want dit is nou eenmaal een lekker en simpel weekmenu. En hoe we dat doen? Met enchiladas! Want enchiladas zijn áltijd lekker. Of we ze nou vega eten of met kip: zie maar eens niet blij te worden van zo’n schaal gevulde tortilla’s met hete, bubbelende kaas. Vandaag maken we makkelijke enchiladas met pulled pork en salsa verde.

Enchiladas met pulled pork en salsa verde
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: enchiladas met pulled pork en salsa verde

Zondag

We sluiten de week af met Mapo Tofu: een gerecht dat ‘m om de paar maanden laten terugkomen in het weekmenu. Want dit Sichuanese recept is simpelweg ontzettend lekker. Mapo Tofu is namelijk zo’n typisch gerecht uit Sichuan waarin je de sichuanpeper heel goed proeft. Let wel: spicy is hier een understatement. Niet voor watjes dus, maar zó ongelooflijk lekker.

Mapo tofu spicy eten voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Mapo Tofu (voor wie het niet pittig genoeg kan zijn) 

Nog een lekker en simpel weekmenu nodig? Check onze andere weekmenu’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.