Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 9 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 12 t/m 18 december (om alvast in de wintersfeer te komen)

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met elke week een handig weekmenu. Met Sinterklaas achter de rug zitten we nu écht in de kerstperiode. Daarom dit weekmenu met 7 sfeervolle winterse gerechten.

Maandag

We beginnen dit weekmenu op pakjesavond. En tijdens het inpakken, last-minute gedichten schrijven en Alles is Liefde-marathons heb je waarschijnlijk geen zin om lang in de keuken te staan. Maak daarom deze snelle en lekkere stamppot met witte kool, boerenkool en bacon. Winterser kan bijna niet.

stamppot met boerenkool en bacon
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Stamppot met witte kool, boerenkool en bacon

Dinsdag

Terwijl het kwik steeds verder begint te dalen, beginnen wij steeds meer zin te krijgen in erwtensoep. Om deze cravings te stillen staat daarom deze dinsdag snert op het weekmenu. Een oer-Hollandse klassieker met roggebrood. Weet je trouwens al wat het verschil is tussen erwtensoep en snert?

Bron: Culy.nl

> Naar recept: Traditionele erwtensoep

Woensdag

‘s Winters denk je misschien niet meteen aan een salade als avondeten. Maar na het proberen van deze panzanella denk je wel anders. Door de toevoeging bietjes, spruitjes en zoete aardappels maak je een salade als nooit tevoren. Daarnaast is ‘ie ook nog eens super gezond.

gezonde maaltijdsalade/winterse panzanella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Winter-panzanella

Donderdag

Op donderdag staan twee klassieke smaken met een twist op het weekmenu. Namelijk een puree van aardpeer met friet van knolraap en worstjes. In dit recept laten we de aardperen garen in groentebouillon en mandarijnensap. Een heerlijke combinatie met de zoete knolraapfrietjes.

Bron:

> Naar recept: Aardpeerpuree met worstjes en friet van knolraap

Vrijdag

Het is weekend, en dat vieren we dit weekmenu met pizza. Maar wel weer met een winterse Culy-twist. Deze pizza wordt namelijk belegd met aardappel, boerenkoolpesto en pistache. Maar je kan uiteraard ook zelf nog enorm variëren met winterse toppings. Maak je het deeg zelf? Maak dat dan een dag van tevoren voor het beste resultaat.

Pizza met aardappel en boerenkoolpesto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Winterse pizza met aardappel, boerenkoolpesto en pistache

Zaterdag

Deze zaterdag staat er nog zo’n heerlijke verwarmende winterse klassieker op het menu: Franse uiensoep. Deze uiensoep maak je met 5 verschillende soorten uien, voor maximale smaak. Als je er ‘s middags even een half uurtje werk in steekt, heb je er verder geen omkijken meer naar!

Franse uiensoep met 5 soorten uien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Franse uiensoep met 5 soorten uien

Zondag

We sluiten dit weekmenu af met misschien wel het ultieme gerecht voor in het najaar: Vlaams stoofvlees met friet. Door het vlees langzaam te stoven trekken alle smaken helemaal in het gerecht. Daarnaast maak je bij dit patatje stoof ook nog eens onwijs lekkere haricots verts. Vergeet de mayo niet!

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Vlaams stoofvlees met friet en haricots verts

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.