Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 3 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: aardpeerpuree met worstjes en friet van koolraap

Ooit eens aardpeerpuree gemaakt? En friet van koolraap? Nee? Doen! Dit recept laat je kennis maken met de twee, en wel op een héél smakelijke manier.

Aardpeerpuree is een waanzinnig lekker alternatief voor aardappelpuree en is net zo makkelijk om te maken. In dit recept laten we de aardperen garen in groentebouillon en mandarijnensap. Vraag ons niet waarom, maar die combinatie werkt fenomenaal goed.

Wij kozen hier trouwens voor vegetarische worstjes, maar natuurlijk kun je ook hier ook de standaard worstjes  voor gebruiken. Wat jij lekker vindt!

Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aardpeerpuree met worstjes en friet van koolraap

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de koolraapfrietjes met de olijfolie, het zout en het kerriepoeder in een kom. Stort de inhoud op een bakplaat en zet gedurende ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (tot de frietjes goudbruin kleuren).

Maak ondertussen de aardpeerpuree. Verwarm een klont boter op het vuur en bak daarin de stukjes aardpeer tot ze goudbruin kleuren.

Schenk er een scheutje water bij en voeg er het mandarijnensap en de bouillonblokjes aan toe. Zet het deksel op de pan en laat rustig inkoken. Zijn de aardperen gaar? Stamp ze dan tot een puree met een stamper en houd warm.

Bak 5 minuten voor de frietjes klaar zijn de worstjes in een pan met een scheutje olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.

Verdeel de aardpeerpuree over de borden, leg de worstjes erbij en geef iedereen een portie koolraapfriet. Werk af met wat fijn gesnipperde peterselie.

aardpeerpuree met worstjes en friet van koolraap
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer AGV’tjes?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: aardpeerpuree met worstjes en friet van koolraap
Sluiten