Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: een weekje koken à la Lekker Fred

Het zal je vast niet ontgaan zijn: deze week is Freddy Tratlehner (ook wel bekend als rapper/kunstenaar Vjèze Fur) gasthoofdredacteur bij Culy! Daarom wijden we ons weekmenu deze week volledig aan Freddy. Een weekje koken in de stijl van Lekker Fred it is!

Voor dit weekmenu stelden we onszelf de vraag: wat zouden we Freddy in hemelsnaam voorschotelen als hij bij ons aan tafel zou aanschuiven? Lees even mee voor onze keuzes…

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Wat we in ieder geval weten van Freddy is dat hij niet vies is van een viekan maaltijd. We trappen de week daarom af met deze risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim, die – als je opteert voor groentebouillon en olijfolie – helemaal vegan is.

Risotto met bier
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim

Dinsdag

Onlangs nog prijkte Freddy’s gezicht nog op de cover van een eenmalig magazine tegen voedselverspilling. Daarin stonden onder meer handige tips om restjes uit de koelkast op te gebruiken in plaats van ze te moeten weggooien. Wij leveren bij deze onze bijdrage met deze makkelijke eenpanspasta met restjes uit je groentelade.

Eenpanspasta met restjes uit je groentela
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: eenpanspasta met restjes uit je groentelade

Woensdag

Nog een principe waar Freddy graag aan vasthoudt: eet zoveel mogelijk lokaal! Hij krijgt daarom vandaag een flinke portie boerenkool à la crème van ons, een ode aan onze Nederlandse trots.

Recept voor boerenkool à la crème
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: boerenkool à la crème

Donderdag

Dit gerecht is dan weer een ode aan Freddy’s paddestoeljen T-shirt uit zijn laatste collectie: open lasagne met paddenstoelen en groene kruiden. Lekker hoor!

open lasagne met paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: open lasagne met paddenstoelen en groene kruiden

Vrijdag

Freddy houdt van curry’s, leerde hij ons in een interview met Culy over zijn kookboek. Liefst vegetarische of vegan curry’s waarbij je niet een soort gemis voelt en met krokante dingen die hoog in vetten zijn. U vraagt wij draaien Freddy: Indiase rode curry met cashewnoten en paneer it is.

butter massala met paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Indiase rode curry (butter massala) met paneer

Zaterdag

Een weekmenu voor Freddy zou niet compleet zijn zonder schnitzel. Bloem, ei, paneermeel, dit is ons favoriete recept voor schnitzel!

De beste schnitzel met friet en koolsla
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: de allerbeste schnitzel met friet en koolsla

Zondag

We sluiten de week af met één van Freddy’s eigen recepten: misopeer met karrenemelk hangop en sesamkaramel. Een deftig recept waarmee je alvast even kunt oefenen voor de feestdagen!

Misopeer uit Lekker Fred in het Land
Bron: Elza Jo Tratlehner / Lekker Fred in het land

> Naar recept: misopeer met karrenemelk hangop en sesamkaramel uit ‘Lekker Fred in het Land’

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.