Culy Homemade: Indiase rode curry (butter massala) met paneer

De kunst van een kruidige curry maken kijken we graag af van de Indiase keuken. Deze Indiase rode curry met paneer (butter massala) is zó lekker dat ‘ie gerust elke week op ons menu mag staan. Lekker met rijst en/of naanbrood.

Paneer is een Indiase kaas die je tegenkomt in gerechten als Saag Paneer. De smaak is licht en een beetje zout, wat heel goed matcht met kruidige curry’s. Tegenwoordig vind je paneer gewoon bij de Albert Heijn, van het merk Apetina. Meenemen die handel!

Kun je geen paneer vinden? Vervang ‘m dan door blokjes tofu of feta.

butter massala met paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de butter massala met paneer

Doe de uien, de gember en de knoflook in een blender en blend tot je een homogene massa met kleine stukjes overhoudt.

Verhit de boter samen met een scheut plantaardige olie in een koekenpan en bak de inhoud van de blender samen met het laurierblaadje op medium vuur.

Voeg er ook de groene chilipepers en de rode chilivlokken aan toe. Roer en bak nog een paar minuten.

Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de tomatenblokjes, het korianderpoeder en de garam masala aan toe en roer goed.

Voeg de helft van de melk, 50 ml water en een snuf zout toe. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Voeg ook de blokjes paneer en een snuf suiker toe aan de pan en laat meebakken tot de saus wat indikt.

Roer er tot slot 2 eetlepels slagroom door en roer goed. Schep in kommen en serveer met scheutje slagroom, gehakte koriander en cashewnoten.

butter massala met paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer Indiase recepten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Indiase rode curry (butter massala) met paneer
Sluiten