Culy Homemade: boerenkool à la crème

Als gewone mensen net zulke spieren van spinazie zouden krijgen als Popeye, liepen we er nu allemaal vast bij als bodybuilders. We zijn immers allemaal wel grootgebracht met spinazie à la crème: het ultieme jeugdsentiment. Maar wist je dat je dit gerecht ook met boerenkool kunt maken? Wij presenteren: boerenkool à la crème

We vonden dit snelle en makkelijke recept op de website Spoon Fork Bacon, hebben het getest en waren verkocht. Het is een vegetarisch recept met een opvallend ingrediënt: amandelmelk. Dus geen slagroom en crème fraîche in deze boerenkool à la crème! De amandelmelk zorgt, samen met geraspte Parmezaanse kaas, voor een heerlijke romigheid die niet inboet aan smaak, maar wel iets lichter is dan de versie met room.

Wil je dit gerecht vegan maken, vervang de Parmezaanse kaas dan door edelgist (of laat weg) en gebruik in plaats van roomboter kokosolie of olijfolie.

Boerenkool à la crème

Zo maak je boerenkool à la crème

Blancheer de boerenkool 6 minuten in water dat van de kook af is. Tip: voeg de baking soda toe aan het water voordat je de boerenkool toevoegt, dan houdt de groente zijn prachtige groene kleur.

Giet de boerenkool af en laat een tijdje uitlekken in een vergiet. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de groente.

Verwarm een koekenpan op medium vuur, voeg de roomboter toe en bak de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn (ongeveer 3 tot 5 minuten). Doe de amandelmelk erbij en laat die inkoken tot 1/3 van het volume.

Roer de Parmezaanse kaas en de gedroogde chili erdoorheen en voeg dan ook de uitgelekte boerenkool toe. Breng op smaak met zout en peper.

Meer fijne boerenkool recepten:

Boerenkool recept: a la creme

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: boerenkool à la crème
Sluiten