Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: 7 x gerechten die eindelijk wat goed weer brengen

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week serveren we 7 x gerechten die eindelijk wat goed weer brengen.

Want het voorspelde zonnige weer van deze week is iets waar we allemaal naar verlangen, of niet soms? Wij vieren de zonnestralen graag met zeven zonnige gerechten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Van taco’s wordt iedereen blij. Helemaal van een variant met zoete aardappel én chorizo: what’s not to love? De groene appelsalsa die we erbij maken, is lekker fris en tangy. Dat wordt genieten!

taco's met zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Taco’s met zoete aardappel, chorizo en appelsalsa

Dinsdag

Deze romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook kan perfect doorgaan als maaltijdsoep (lekker met een snee zuurdesembrood!) en je stemt er bovendien iedereen mee tevreden.

romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook

Woensdag

Heb je zin in witte asperges, maar geen zin om ze te moeten koken? Maak dan deze snelle gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato. Door de asperges in kleine stukjes te snijden en ze op hoog vuur te roerbakken, zijn ze in vijf minuten klaar.

Gnocchi met roergebakken witte asperges en daslook
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato

Donderdag

Deze Surinaamse zuurkoolschotel is een makkelijke ovenschotel met zuurkool, in Surinaamse stijl. Door gehakt te kruiden met masala, trassi en sambal met madame jeanette, krijgt deze Hollandse pot ineens een interessante twist.

Surinaamse zuurkoolschotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Surinaamse zuurkoolschotel met zoetzuur

Vrijdag

Pissaladière klinkt dan misschien niet zo heel sexy, toch vallen wij spontaan in katzwijm als we dit op ons bord krijgen. De magie zit ‘m in de intens zoute ansjovis die contrasteert met het zoete van de gekarameliseerde uien. Dat hebben de Fransen toch maar weer mooi bedacht. Perfect voor op de vrijdag, met een glas Franse witte wijn.

pissaladière
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: pissaladière (Franse pizza met ui en ansjovis)

Zaterdag

Dit gerecht bestellen wij steevast bij ons favoriete Thaise afhaalrestaurant. Khao Phad Neua heet het: Thaise gebakken rijst met ei, tomaat, prei en rundvlees. Het is een bekend Thais streetfood gerecht waar wij maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Thaise gebakken rijst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Khao Phad Neua (Thaise gebakken rijst met rundvlees, prei en tomaat)

Zondag

Van ceviche worden we altijd blij. Deze garnalen ceviche is extra speciaal: je eet ‘m met zoute popcorn. Een fiësta in je mond.

garnalen ceviche
Bron: Nancy Van Batenburg voor Culy

> Naar recept: garnalen ceviche met popcorn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.