Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: garnalen ceviche met popcorn

Van ceviche worden we altijd blij. Deze garnalen ceviche is extra speciaal: je eet ‘m met zoute popcorn. Een fiësta in je mond.

Voor deze garnalen ceviche heb je verse, rauwe garnalen nodig (dus niet uit de diepvries en ook geen voorgekookte!). Vraag ernaar bij je visboer. Die garnalen gaan we zelf mooi vlinderen, zodat je er een prachtig bordje mee kunt maken. En da’s helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Garnalen vlinderen

Ook bij gepelde garnalen moet je nog even checken of het darmkanaal is verwijderd. Snijd met een scherp mesje over de lengte van de rug van de garnaal. Daar zie je als het goed is een donkergrijs ‘draadje’ zitten. Haal het eruit met je mesje of spoel het eruit onder de kraan.

Om de garnaal te vlinderen hoef je alleen maar de inkeping die je net hebt gemaakt iets dieper te maken met je mes. Kijk wel uit dat je de garnaal niet doormidden snijdt. Je zult zien dat de garnaal mooi plat wordt. Check eventueel deze link voor meer informatie.

Leg de garnalen zolang in een bakje water met wat ijs, zodat ze vers blijven.

garnalen ceviche met popcorn
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De garnalen ceviche maken

Doe de ui, het sap van twee limoenen, tomaat, jalapeno, koriander en een snuf zout in een kom. Voeg de garnalen voorzichtig toe en zorg dat ze helemaal in de marinade zitten. Dek de kom af met wat plasticfolie en laat de garnalen een half uurtje marineren in de koelkast. Schep tussentijds even om.

Zodra het vlees van de garnalen wit is geworden, zijn ze als het ware ‘gegaard’ in de marinade en klaar om te eten.

Schep de garnalen en de rest van het mengsel op een bordje en garneer met de popcorn en gepofte quinoa of rijst.

garnalen ceviche met popcorn
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Food 52