Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Ranchi Amsterdam is een pop-up voor katsu sando en andere Japanse sandwiches

Nieuws om zielsgelukkig van te worden: in Amsterdam opende onlangs een pop-up shop voor katsu sando, egg sando en andere goddelijke Japanse sandwiches. Bij Ranchi kun je elke dag de lekkerste broodjes bestellen. En dat wil je.

Ranchi Amsterdam

De horeca-broers Sebastiaan en Christiaan Roosink ontdekten temidden van de pandemie een gat in de markt. Want waarom was er nog geen adresje voor sandwiches in Japanse stijl in Amsterdam? Zoiets als Konbi in Los Angeles, dat leek ze wel wat.

Toen ze tijdens de tweede lockdown weer thuis kwamen te zitten, besloten ze ervoor te gaan. En dus openden ze Ranchi: een sandwich bezorgservice in Amsterdam met precies die goddelijke Japanse sandwiches die ze voor ogen hadden.

Japanse sando’s

Ranchi heeft bijvoorbeeld een chicken sando voor je (met krokante kip), en de beroemde tamago sando met eiersalade. Daarnaast hebben ze toffe creaties als een sandwich met tsukune: een soort gehaktbrood gemaakt van kippengehakt in yakitori-stijl. Lekker met sesam, bosui, gember, knoflook en tare-saus.

In samenwerking met de chefkok van Kip ‘n Drip maakten ze zelfs een limited edition unagi sando met gelakte unagi (paling), umeboshi mayo (ingelegde pruim), kool, zeekraal en een vinaigrette van calamansi. Die was in no-time uitverkocht en dat snappen we volledig.

Bezorging en een pop-up

Omdat een Japanse sando in essentie vrij simpel is, draait het helemaal om aandacht, liefde en goede ingrediënten. Hun eieren halen ze dan ook vers op de Ten Katemarkt, de kip komt van de biologische slager aan de Postjesweg. Ook gebruiken ze de befaamde Bull-Dog tonkatsu sauce.

Ze verkopen via Instagram. Je stuurt ze een berichtje en op zeven dagen per week worden de sandwiches bezorgd door Amsterdam. Op donderdag t/m zondag hebben ze een pop-up shop in café Het Bruine Paard aan de Prinsengracht 44.

Voor het menu en aanvullende info kun je terecht op hun website.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.