Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 29 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 2 t/m 8 oktober vol eenvoudige recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit gevarieerde weekmenu zit zoals gewoonlijk vol met eenvoudige recepten die bij het hele gezin in de smaak vallen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu vol eenvoudige recepten

We beginnen de week met een eenvoudig gerecht bomvol smaak. In het midden van de week maken we alvast een deel van de restjes op. En aan het einde van de week kiezen we voor een rijstgerecht om alle lege magen mee te vullen. En in dit weekmenu vind je nog veel meer eenvoudige maaltijden die je razendsnel op tafel zet.

Maandag

Crispy noodles van de bakplaat is een fantastische manier om dit weekmenu mee te beginnen. Zeiden we nou net noodles en bakplaat in dezelfde zin? Jep, dat zeiden we. Daarmee weet je eigenlijk al dat het een blijvertje in je repertoire wordt, al helemaal als je weet dat er ook nog ‘ns goddelijk gemarineerde kip en crunchy paksoi aan te pas komt.

crispy noodles van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: crispy noodles van de bakplaat met kip en paksoi

Dinsdag

Groentesoep is ‘n echte klassieker die je het hele jaar door kunt eten. Deze groentesoep is vegan en zit – wat had je gedacht – bomvol groenten. We brengen ‘m op smaak met dille en maken ‘m af met een knapperige uiencrunch. En dat is lékker!

Groentesoep
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Recept: toffe groentesoep met dille en uiencrunch 

Woensdag

Dit Italiaanse stoofpotje met ‘nduja en witte bonen is nóg lekkerder in gezelschap van een schep polenta. Aan die laatste voeg je dan weer – met goedkeurend oog van de Italianen – wat versgeraspte Parmezaanse kaas toe. Zo voegen we weer wat comfort food toe aan ‘t weekmenu.

Italiaans stoofpotje met 'nduja en witte bonen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Italiaans stoofpotje met witte bonen en ‘nduja 

Donderdag

Heb je nog een aantal ingrediënten van het begin van dit weekmenu in huis, als paksoi, bosui en koriander? Dat komt goed uit want die kunnen we met deze dorade uit de oven in Vietnamese stijl opmaken.

Doradefilet vis uit de oven
Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: dorade uit de oven in Vietnamese stijl met paksoi en frisse kruiden

Vrijdag

Nog ‘n lekkere soep voor in dit weekmenu. Deze keer een vegetarische laksa. Laksa is een superlekkere Aziatische soep op basis van kokosmelk en kruidenpasta. De soep kent verschillende variaties en wordt voornamelijk bereid in Singapore, Maleisië en Indonesië. Wij bedachten een variant op basis van kokosmelk met tofu, peultjes en gehakte pinda’s.

vegetarische laksa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: vegetarische laksa met tofu, peultjes en pinda’s

Zaterdag

Hier nog een redelijk onbekend gerecht, elders ter wereld een klassieker waar de nodige portie nostalgie mee gemoeid is. We konden het daarom niet laten om ‘m te laten shinen in dit weekmenu. We hebben het over kip Marbella: een lekker praktisch maal waarbij de marinade met olijven, kappertjes, pruimen, abrikozen en kaneel de kippendijen transformeert tot sappige smaakbommen.

Kip marbella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: kip Marbella (een smaakbom van een eenpansgerecht)

Zondag

Weer een fijn, makkelijk recept voor het eind van dit weekmenu: broccoli en garnalen met honing-sojasaus. Je maakt er een grote pan van, mét rijst en de honing-sojasaus druppel je er daarna lekker overheen.

garnalen met honing-sojasaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: rijst met broccoli en garnalen met honing-sojasaus 

Meer inspiratie nodig? Check onze andere weekmenu’s vol eenvoudige recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.