Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: rijst met broccoli en garnalen met honing-sojasaus

Weer een fijn, makkelijk recept voor doordeweeks: broccoli en garnalen met honing-sojasaus. Je maakt er een grote pan van, mét rijst en de honing-sojasaus druppel je er daarna lekker overheen.

We gebruiken voor dit recept garnalen en broccoli uit de diepvries, die tegelijk met de rijst garen. Handig om standaard in je vriezer te hebben, dan heb je alleen nog maar een beetje verse gember nodig om dit gerecht te kunnen maken.

garnalen met honing-sojasaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Broccoli en garnalen met honing-sojasaus

Aan de slag! Pak er een grote pan bij en fruit de ui 8 tot 10 minuten tot ‘ie mooi zacht is. Doe de rijst, knoflook, gember en gedroogde chili erbij en voeg een snuf zout toe. Roer goed door en laat ongeveer 3 minuten bakken, tot de rijst glazig is.

Doe de bouillon erbij en voeg nog 180 ml gekookt water toe. Leg de deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.

Schep nu ook de bevroren garnalen en broccoliroosjes door de rijst, roer goed door en leg de deksel weer terug op de pan. Laat dit nog 20 tot 30 minuten garen, terwijl je af en toe even checkt en roert. Als je het idee hebt dat de rijst te droog wordt, kun je eventueel nog een klein scheutje gekookt water toevoegen.

Maak ondertussen de honing-sojasaus. Doe daarvoor de knoflook, honing en sojasaus in een steelpannetje en verwarm. Klop in een klein kommetje de maizena los met een eetlepel water en voeg die toe aan de steelpan. Laat onder voortdurend roeren indikken, dat duurt nog geen minuut.

Voeg wat peper toe aan de rijst met broccoli en garnalen en sprenkel er fijngehakte koriander en bosui overheen. Serveer met de honing-sojasaus.

garnalen met honing-sojasaus
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.