Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: de lente in je bo(w)l

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staat in teken van de eerste lentegerechten van het jaar!

Met de lente in het vooruitzicht omarmen we weer wat frissere smaken met stilaan ook typische lentegroenten. Die verzamelen we deze week in ons weekmenu. Ofwel: een weekje lente in je bo(w)l!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Deze poké bowl met kokosgarnalen, hazelnoot en chili-mayo is echt zo’n gerecht dat je een keertje moet proberen. De krokante garnalen geven een lekkere crunch, de chili-mayo zorgt voor romigheid en hitte. Maar bovenal is het een eerlijk fris gerecht voor op een zonnige maandag.

Poke bowl met kokosgarnalen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: poké bowl met kokosgarnalen, hazelnoot en chili-mayo

Dinsdag

De goede oude aardappelsalade is natuurlijk niets nieuws onder de zon. Maar als het eerste lentezonnetje gaat schijnen, krijgen wij spontaan zin in deze lekkere hap. Wij maakten een versie met de lekkerste ingrediënten van de lente.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: aardappelsalade met het beste van de lente

Woensdag

Arepa’s zijn Venezolaanse platte broodjes, gemaakt van maismeel. Het is een gerecht met een tropisch tintje, waardoor het perfect aansluit bij de warmere temperaturen van de laatste tijd.

Arepa's met zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: zelf arepas maken (met zoete aardappel)

Donderdag

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: vegetarische tagliatelle met sugar snaps, boontjes en en tuinbonen.

Bron: Culy

> Naar recept: Tagliatelle met sugar snaps, boontjes en tuinbonen

Vrijdag

Deze gnocchi met worst en lentegroenten (en véél kaas) is makkelijk, snel en superlekker. Je maakt ‘m helemaal in één pan, dus er valt ook nog eens weinig af te wassen achteraf. Soms kan koken zó relaxed zijn…

gnocchi met worst en lentegroenten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan

Zaterdag

Heb jij de barbecue al van onder het stof gehaald? Wij wel! Deze spicy noedelsalade met auberginespiesjes en mango is een tof vegetarisch gerecht met krachtige smaken. Sambal, honing en sojasaus geven flink wat pit aan de aubergine. Tel daar de vlammen van de barbecue bij op en je hebt een smaakbom.

Auberginespiesjes van de barbecue
Bron: Purple Pride

> Naar recept: Spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue

Zondag

Deze geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus is één van die makkelijke gerechten die je helemaal in de oven maakt. De geuren, kleuren en smaken schreeuwen lente.

geroosterde zalm met venkel en citrus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.