Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 24 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x makkelijke recepten voor een luie avond op de bank

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dagenlang besteed aan het kerstmenu? Dan is het nu tijd voor jezelf: makkelijke recepten voor een luie avond (of week) op de bank.

Elk mensen heeft er wel ‘ns behoefte aan: beentjes omhoog, bord op schoot en ontspannen maar.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Eten op de bank doen we het liefst knoeivrij. We willen immers geen tomatensaus hoeven te verwijderen deze week. Daarom trappen we af met een kom vol moois en lekkers: gegarandeerd dat je de rest van de avond de bank niet meer afkomt.

Bietenstamppot met ricotta en dukkah
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: Bietenstamppot met ricotta uit de oven en dukkah

Dinsdag

Bij een comfy avond hoort uiteraard een goede portie troostvoer. Dat komt sowieso helemaal goed met dit supersimpele gerecht voor één. Of twee, of drie voor jezelf, wat we ons volledig voor kunnen stellen. Knapperig, zout en romig, maar het allerbeste nieuws: de oven doet het werk, niet jij.

Naar recept: Makkelijke eenpersoonsquiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie

Woensdag

Een kom op schoot eet toch een stuk lekkerder dan met een bord soep in de hand. En al helemaal als die kom bestaat uit sappige kippendijen, orzo en tzatziki. Enkel Griekse hoogtepunten dus op deze woensdagavond.

Foto van een Griekse bowl met kip gyros en tzatziki
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: frisse Griekse bowl met kip gyros en tzatziki

Donderdag

Pasta slurpen, ook dat kan op de bank. Aangezien we het liefst in de winter op de bank vertoeven hebben we een makkelijk recept met boerenkool voor je uitgezocht. Simpel, verrassend en hartverwarmend. 100% voor herhaling vatbaar.

pasta winterpesto
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: eenvoudige pasta pesto met een winterpesto 

Vrijdag

Een vrijdagavond op de bank met Netflix wordt alleen nog maar beter met een broodje gyros in de hand. Met een twist, want deze versie is geheel vegetarisch. Scheur de paddestoelen en marineer ze in een kom warme smaakmakers. Uiteraard bedekt met een royale laag knoflooksaus.

Vega shoarma met pulled mushroom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: good old broodje shoarma… van paddestoelen!

Zaterdag

Wat zou een weekmenu met makkelijke recepten voor op de bank zijn zonder een recept met pizza. We hebben er één voor je waar je van kan blijven eten. Maak er genoeg dus! Geen traditionele overigens, maar een roze versie met boerenkool en feta. Lekker om naar te kijken, nog lekkerder om op te eten. Overweeg eventueel ook nog deze bijpassende deken.

Tortilla Pizza met boerenkool en feta
No Fairytales

Naar recept: makkelijke tortilla pizza met boerenkool en feta 

Zondag

Altijd fijn, makkelijke recepten voor op de bank die in één pan te bereiden zijn. Want: weinig afwas. En weinig afwas = meer tijd op de bank. Voeg daar alle ingrediënten van de immer-fantastische burrito aan toe en je hebt het meest bank proof recept van de week.

burritobowl in een pan
Bron: Culy.nl

Naar recept: Culy homemade: burritobowl in één grote pan, om te delen

Nog zin in en plek voor een minstens zo makkelijk toetje? Met deze desserts houd je het nog wel even vol op je bank.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.