Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: good old broodje shoarma… van paddenstoelen!

Sappig vlees, knoflooksaus, een pitabroodje en knapperige ijsbergsla: meer is er (bijna) niet nodig voor een good old broodje shoarma. In dit recept hebben we ons dan ook braaf aan deze gouden regel gehouden, al bevat het ook een kleine twist: het shoarmavlees ruilden we in voor paddenstoelen.

Wij zien inmiddels op steeds meer plekken vega shoarma van paddenstoelen opduiken. Een nieuwe food trend? In ieder geval érg lekker!

En da’s ook zo gek nog niet, want paddenstoelen laten zich makkelijk uit elkaar scheuren alsof ‘t reepjes vlees zijn. Als je die vervolgens marineert in een marinade vol warme smaakmakers, snap je waarom steeds meer plekken de paddenstoelenshoarma op hun kaart hebben staan.

Vega shoarma met pulled mushroom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de vega shoarma met pulled mushrooms

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een grote kom. Doe ook de ingrediënten voor de marinade bij de kom en meng met je handen door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde oesterzwammen op de bakplaat.

Laat gedurende 20 à 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en crispy zijn.

Maak ondertussen de knoflooksaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kommetje en meng door elkaar. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Warm de pitabroodjes op volgens de verpakking.

Vul elk broodje met een royale laag van de knoflooksaus, de helft van de pulled mushrooms en de groenten. Werk af met de verse munt en eventueel nog wat extra rode pepervlokken.

Vega shoarma met pulled mushroom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer vega recepten?