Culy Homemade: pasta met bloemkool en walnoten

Deze pasta met bloemkool en walnoten is simpel, snel klaar en toch bijzonder. Je hakt de bloemkool fijn in een keukenmachine, bakt ‘m met heerlijke smaakmakers en mengt ‘m daarna door de orechiette of schelpjespasta. Superlekker en makkelijk voor doordeweeks!

Dit pastarecept komt oorspronkelijk van Donna Hay. Zij gebruikt in haar recept pijnboompitten; wij zijn voor walnoten gegaan. Tip: hazelnoten en bloemkool is ook een topcombi.

Van dit recept maak je makkelijk een grotere hoeveelheid voor veel personen. Houd er dan wel rekening mee dat je óf een hele grote pan nodig hebt (zowel voor de bloemkool als voor de pasta), of het mengsel over meerdere pannen moet verdelen.

Pasta met bloemkool en walnoten

Pasta met bloemkool

Hak de bloemkoolroosjes samen met de walnoten fijn in een keukenmachine.

Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op medium vuur. Voeg de olijfolie toe (het lijkt veel, maar je hebt het allemaal nodig!) en doe de gehakte bloemkool in de pan.

Voeg ook de gehakte knoflook, oregano, geraspte citroenschil, chilipeper en zout en peper toe. Bak het hele spul in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik ruim zout in het water.

Lees ook: dit is waarom je pastawater zo zout als de zee moet maken

Giet de pasta helemaal af en meng ‘m met de gebakken bloemkool. Bestrooi met geraspte kaas en eventueel nog wat extra oregano en tast toe.

Meer makkelijke pasta recepten:

Pasta met bloemkool

Voor 4 personen:

  • 400 gram orechiette, tofette of schelpjespasta
  • 700 gram bloemkool
  • 65 gram walnoten
  • 60 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 eetlepels geraspte citroenschil
  • 1 theelepel gedroogde chili
  • Geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino, naar smaak
  • Zout & peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pasta met bloemkool en walnoten
Sluiten