Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 4 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Culy’s weekmenu voor 7 t/m 13 november

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De klok is een uur teruggedraaid, het is vroeg donker en het weer is guur en koud. November dus! We vieren de nieuwe maand met een flink herfstig weekmenu.

Maandag

We beginnen de week met een echte Culy favoriet. Deze gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo is het perfecte weekmenu-gerecht. Het is snel, smaakvol, makkelijk en ziet er ook nog eens verrukkelijk uit.

gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo
Bron: Winnie Verswijvel

> Naar recept: Gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo

Dinsdag

Deze dinsdag gaan we voor typisch Hollands AGV’tje, maar dan net even anders. In dit recept wordt je standaard biefstukje vervangen door kabeljauwfilet. Aardappelen worden dan weer verruild voor polenta, qua groenten kiezen we voor sugar snaps. Goed om te weten: in een half uur staat het al op tafel.

Geroosterde sugar snaps
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps

Woensdag

Op de woensdag in dit weekmenu vieren we het mooiste ingrediënt van de herfst – pompoen. We maken er in dit recept carpaccio van, met een frisse gember-pompoen mayonaise voor erbij. Zoals in het recept staat passen deze smaken heerlijk bij een Lowlander Autumn I.P.A.

Vegetarische pompoencarpaccio
Bron: Lowlander

> Naar recept: Lowlander pompoencarpaccio met gember-pompoen mayonaise & krokante pompoenschil-chips

Donderdag

Zeg je herfst, dan zeg je stamppot. Dit recept tilt je standaard boerenkoolstamppot naar een hoger niveau. Door de boerenkool in de oven te bereiden wordt deze heerlijk knapperig. Daarnaast moet volgens dit recept Parmezaanse kaas door je stamppot. Tja, als het moet hè…

parmezaanstamppot met boerenkool en paddenstoelenjus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Parmezaanstamppot met paddenstoelen en boerenkool

Vrijdag

Heb je nog wat pompoen over van eerder deze week? Maak dan deze verwarmende Indiase pompoencurry met karwijzaad. Een recept wat precies laat zien hoe veelzijdig deze herfstgroente is. De meeste kruiden en specerijen heb je waarschijnlijk gewoon al in je keukenkast staan, da’s opgelucht ademhalen.

Indiase pompoencurry
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Indiase pompoencurry met karwijzaad

Zaterdag

Grote kans dat je in het weekend geen urenlang in de keuken wilt staan. Gelukkig vergt deze bouillon van Grana Padano met witte bonen en groenten amper een kwartiertje actieve kooktijd. Daarna staat ‘ie heerlijk te pruttelen op het fornuis, zodat jij gewoon verder kan met je favoriete series. En ja: ook dit is weer een perfect gerecht om restjes kaas van eerder deze week op te maken!

bouillon van Grana Padano met witte bonen en groenten
Bron: Winnie Verswijvel

> Naar recept: Bouillon van Grana Padano met witte bonen en groenten

Zondag

We sluiten dit weekmenu af met een herfstige risotto met een twist. In plaats van wijn gaat er namelijk donker bier doorheen. Daarnaast gebruik je voor dit recept edelgist. Misschien is het jou nog onbekend, maar wij zijn al tijden fan van deze hartige smaakmaker.

Risotto met bier
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.