Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: parmezaanstamppot met paddenstoelen en boerenkool

Parmezaan door je stamppot roeren: het is een briljant idee (al zeggen we het zelf). Al helemaal als je de parmezaanstamppot met paddenstoelenjus en crispy boerenkool combineert. Superlekker is dat.

Bovendien is de parmezaanstamppot het ideale maaltje om na een regenachtige dag weg te happen op de bank. Kunnen we allemaal wel af en toe gebruiken, of niet soms?

parmezaanstamppot met boerenkool en paddenstoelenjus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Parmezaanstamppot met paddenstoelen en boerenkool

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de boerenkool over. Besprenkel met olijfolie en zout en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Intussen maak je de parmezaanstamppot. Schil de aardappelen en doe ze in een ruime pan met water. Plet de tenen knoflook en voeg die ook toe. Kook de aardappelen tot een mesje er makkelijk doorheen glijdt. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Doe de melk en room erbij en breng aan de kook. Stamp de aardappelen daarna met een pureestamper tot een mooie puree. Roer er de gemalen parmezaan, een klontje boter en de snuf nootmuskaat door en kruid af met zout en peper. Hou op laag vuur warm en roer af en toe.

Verhit voor de paddenstoelenjus de boter op medium vuur en voeg het sjalotje en de paddenstoelen toe. Bak ongeveer 8 minuten en kruid af met zout en peper. Voeg het water toe, draai het vuur hoger tot het water kookt en haal onmiddellijk van het vuur. Tadaaa: paddenstoelen met jus!

Zijn de boerenkoolchips klaar? Serveer de parmezaanstamppot met de paddenstoelenjus en de boerenkoolchips.

Meer stamppotjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.