Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Recepten 15 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo

De herfst is nog maar pas begonnen en we hebben nú al een favoriet herfstrecept: gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo. Dit gerecht is hartig, troostend, makkelijk en bovenal: een echte allemansvriend.

Grana Padano is die harde Italiaanse kaas met die heerlijke korrelige textuur. In dit recept raspen we ‘m eerst fijn: perfect voor het roomsausje bij de gnocchi. Is het gerecht eenmaal klaar? Dan gebruiken we een dunschiller om nog wat extra Grana Padano over de rest van de ingrediënten te schaven, ter afwerking. Immers: hoe méér kaas, hoe méér levensvreugde.

gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo
Bron: Winnie Verswijvel

Gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de pompoenblokjes gaar. Schep ze uit de pan en zet apart, maar bewaar het kookwater en hou het warm (hierin kook je later de gnocchi).

Verwarm op een ander vuur een andere pan en bak daarin de stukjes chorizo krokant in een laagje olijfolie. Voeg er de room en de geraspte Grana Padano aan toe en draai het vuur lager. Roer goed. Voeg er ook de blokjes pompoen aan toe en kruid af met zout en peper.

Kook in de andere pan de gnocchi gaar volgens de verpakking (voeg eventueel nog wat meer water nodig aan de pan, indien nodig). Giet af. Schep de gnocchi bij de andere pan en roer goed zodat de gnocchi de smaken goed kan opnemen.

Schep in de gnocchi in kommen en maak af met extra geraspte Grana Padano en een paar blaadjes verse salie.

gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo
Bron: Winnie Verswijvel

Meer makkelijke recepten voor de herfst?

Grana Padano
Bron: Winnie Verswijvel

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.