Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Recepten 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Heerlijke bouillon van Grana Padano met witte bonen en groenten

Uitgekeken op je standaard tomaten- of pompoensoep? Maak ‘ns bouillon van Grana Padano met witte bonen en groene groenten. Deze verwarmende soep kan met een goed stuk zuurdesemtoast perfect doorgaan als maaltijd.

Wat je ook doet: gooi de korsten van je Grana Padano nóóit weg (bewaar ze bijvoorbeeld in een afgesloten zakje in de diepvriezer). Dit zijn namelijk smaakbommetjes waarvan je overheerlijke bouillon kunt maken. En die bouillon vormt op zijn beurt weer de basis voor heerlijke soepen, zoals deze verwarmende soep met witte bonen en groene groenten. Én wat extra Grana Padano natuurlijk: dat maakt het helemaal af.

Let op: maak de korsten van de Grana Padano eerst goed schoon alvorens je gebruikt.

bouillon van Grana Padano met witte bonen en groenten
Bron: Winnie Verswijvel

Zo maak je de verwarmende soep met Grana Padano, bonen en groenten

Maak eerst de bouillon van Grana Padano. Verwarm daarvoor twee eetlepels olijfolie op medium vuur (in een grote pan). Schik de twee knoflookhelften in de pan, met de openkant naar beneden. Bak ongeveer 2 à 3 minuten. Voeg de korsten van de Grana Padano, citroenzeste van 1/2 citroen, de takjes tijm en 2 liter water toe en breng aan de kook.

Draai het vuur lager en laat ongeveer 1 à 1,5 uur zachtjes pruttelen. Deze tijd is nodig om alle smaken op te nemen. Het water zal nadien voor de helft zijn ingekookt, dat is niet erg. Vis er één helft knoflook uit, leg die apart en zeef de rest van de bouillon. Proef en kruid af met zout en peper.

Verhit nu de andere twee eetlepels olijfolie in een grote pan en pers er de bewaarde knoflookhelft in uit. Voeg ook de andere helft citroenzeste en de chilivlokken toe. Gebruik een houten lepel om alles door elkaar te roeren en om de knoflookteentjes stuk te maken.

Voeg nu de groenten toe en en kruid af met zout en peper. Stoof de groenten tot ze zijn geslonken, zo’n 1 à 2 minuten.

Voeg de uitgelekte bonen en de bouillon van Grana Padano toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan, draai het vuur lager (de bouillon moet zachtjes pruttelen) en kook nog eens 10 minuten.

Haal van het vuur en proef. Voeg citroensap en meer zout en peper toe naar smaak. Serveer met extra rode chili en met extra gemalen Grana Padano.

bouillon van Grana Padano met witte bonen en groenten
Bron: Winnie Verswijvel

Meer lekkere soepen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.