Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie Bijgewerkt: 25 aug 2025
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: tripje naar Azië van 29 augustus t/m 4 september

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Nu de vakanties zo goed als achter ons zijn, denken we toch graag nog even terug aan die verre oorden. Misschien was ’t niet je bestemming deze zomer, maar hoe lekker zou het zijn nu: een tripje naar het Oosten. Daarom dit weekmenu zeven gerechten met een Oosters tintje.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu: tripje naar Azië van 29 augustus t/m 4 september

We gaan van India naar Korea en via Japan en Thailand. En vooruit: we pakken zelfs Maleisië nog even mee!

Maandag

De reis, en dus dit weekmenu, begint met een Koreaanse AGV: deze sticky Koreaanse aardappeltjes (Gamja Jorim heten ze officieel) brengen je direct in Aziatische sferen. Serveer ze met Korean Fried Chicken of bij een Korean Barbecue. Al is dat laatste misschien wat optimistisch zo op de maandag…

Gamja jorim - Koreaans geïnspireerde aardappeltjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Sticky Koreaans geïnspireerde aardappeltjes (Gamja Jorim) 

Dinsdag

Deze vegan Thaise broccolisoep heb je in een handomdraai op tafel staan. Je begint met een groene currypasta die je zelf maakt. Schrik niet: dit doen we gewoon in de keukenmachine. Want waarom moeilijk doen als ’t makkelijk kan? Het is ten slotte pas dinsdag.

Thaise broccolisoep met kokosmelk
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

Geurige Thaise broccolisoep (vegan!) met kokosmelk

Woensdag

Deze Indiase rijstsalade is misschien wel de parel van dit weekmenu. Het is een rijstsalade zoals we ‘m dagelijks willen eten. De rode rijst, vadouvan en dan die smaakexplosie elke keer als je op zo’n granaatappelpitje bijt… We zouden er bijna voor naar India verkassen!

Vegan rijstsalade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Rode rijstsalade met granaatappel en krokante kikkererwten

Donderdag

Vanuit India vliegen we met dit weekmenu even door richting Maleisië. Misschien niet de eerste keuken waar je aan denkt als je aan Azië denkt, maar geloof ons: toch kunnen ze er wat van. Deze overheerlijke eieren in chilisambal zijn behoorlijk spicy, maar ach, dan heb je nog wat extra pit voor die laatste werkdag deze week!

eieren in chilisambal
Magisch Maleisisch

Maak de lekkerste eieren in chilisambal uit Magisch Maleisisch

Vrijdag

Op vrijdag willen wij vaak niets liever dan een makkelijk, snelle hap op tafel toveren. Laat dat nu eens perfect kunnen met deze Aziatisch getinte nachoschotel. Serveer ‘m op de bakplaat, gewoon zo op tafel, zodat iedereen lekker mee kan eten.

Aziatisch geïnspireerde nacho's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Nachoschotel met een Aziatische twist (écht verrassend lekker)

Zaterdag

Zaterdag is zo’n dag dat wij nog wel eens willen uitpakken. En daarom een overheerlijk koppie ramen op het weekmenu. Moeilijk is dat niet, makkelijk zelfs, maar ’t ziet er altijd imponerend uit, zo’n kommetje Japans geluk!

zelf Japanse ramen met dashi maken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Makkelijke Japanse ramen met rundvlees

Zondag

We kunnen dit weekmenu, en daarmee onze Oosterse reis, natuurlijk niet afsluiten zonder bezoek aan China. Deze congee bereidt ons vast voor op de nazomer en eventuele kwakkelige dagen. Want ’t is tegelijk een echte krachtpatser en een knuffel in een kommetje. Kun je soms ineens zo nodig hebben!

Congee met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Congee met spinazie en chili-olie

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.