Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie Bijgewerkt: 13 nov 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 17 t/m 23 november: gevarieerd genieten

Het weekmenu van deze week voelt als een warme deken over je drukke dagen. We hebben een feestelijke sinterklaastaart, gaan door met kruidige paratha-pasteitjes van restjes curry en schuiven een makkelijke traybake met kip en groenten de oven in. Later in de week staat er een pan pasta met heel veel broccoli op het vuur, fris en toch comfortabel. Geen idee wat je moet koken of bakken deze week? Met dit menu hoef je alleen nog maar de keuken in te stappen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culy’s weekmenu voor 17 november t/m 23 november:

Maandag

Bij velen prijkt pasta puttanesca hoog in het rijtje lievelingsgerechten. Die volle tomatensaus met ansjovis en olijven is lekker hartig en zoutig, én leent zich perfect voor in de oven. In deze versie gaat er ook nog kabeljauw bij en schuif je zo een complete ovenschotel op tafel.

> Naar recept: makkelijk en snel puttanesca-recept met kabeljauw uit de oven

kabeljauw puttanesca
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Dinsdag

Elke paar maanden hebben we weer een andere pastaverslaving, en op dit moment staat deze versie met broccoli, knoflook, citroen en chili met stip op één. De inspiratie komt van culinair schrijfster Carla Lalli Music, aan wie we sinds die ontdekking stiekem onze eeuwige dank verschuldigd zijn.

> Naar recept: makkelijke pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili

pasta met broccoli, citroen en chili
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Bibimbap uit Korea is zo’n gerecht waar bijna iedereen blij van wordt: hartig, warm, goed vullend en echt comfortfood. Na een paar happen van een kom goed gevulde bibimbap lijkt de rest van de dag even bijzaak. Dit is ons go-to recept binnen een weekmenu: eenvoudig, snel op tafel en daardoor perfect voor een drukke doordeweekse avond.

> Naar recept: ons favoriete recept voor bibimbap (Koreaans comfort food)

Recept voor bibimbap
Culy.nl

Donderdag

Voor een relaxed doordeweeks diner zit je met dit recept helemaal goed. Kippendijen gaan samen met chimichurri, citroenige aardappeltjes en courgette de oven in. Even roosteren en je hebt een complete, smaakvolle traybake op tafel.

> Naar recept: sappige kippendijen met chimichurri, citroenaardappeltjes en courgette

Sappige kippendijen uit de oven met chimichurri | recepten van oktober
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

De Indiase keuken staat bomvol slimme smaakmakers en gerechten waar je direct verknocht aan raakt. Zo ook aan paratha: een zacht, rijk gevuld platbrood met een licht knapperige bite. Heb je nog wat curry in de koelkast staan, dan tover je die in een handomdraai om tot deze hartige paratha-pasteitjes.

> Naar recept: restjes curry opmaken met deze Indiase paratha-pasteitjes

Paratha pot pies | paratha-pasteitjes | restjes opmaken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

De Sint is weer in het land en daar hoort natuurlijk een toepasselijke sinterklaastaart bij. Deze is extra speciaal, want van deze glutenvrije worteltaart met amandelspijs kan ieder kind genieten!

> Naar recept: sinterklaas-worteltaart met amandelspijs (glutenvrij!)

Sinterklaastaart / Worteltaart met amandelspijs
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zondag

Linzen mogen dan geen sprankelend imago hebben, laat het maar aan ons over om ze uit hun stoffige jasje te krijgen. In deze linzencurry krijgen de peulvruchten gezelschap van korianderchutney, pinda’s en een perfect gegaard eitje. Veel aantrekkelijker wordt zo’n weekmenu toch niet?

> Naar recept: Linzencurry met korianderchutney

Linzencurry met korianderchutney en pinda
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Onze populairste recepten van deze maand:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.