Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 22 nov 2024
Leestijd: 2 minuten

Geniaal idee: restjes curry opmaken met deze Indiase paratha-pasteitjes

De Indiase keuken zit vol geniale ingrediënten en gerechten die we graag omarmen. Dat geldt ook voor onze beste vriend paratha; een verrukkelijk, boterig en kruimelig platbrood. En heb je dan ook nog een restje curry over, maak er dan deze paratha-pasteitjes mee!

Koken met restjes

TikTok is wat ons betreft the gift that keeps on giving. Daar kwamen we deze fantastische kookhack tegen voor het maken van paratha pies, oftewel paratha-pasteitjes. De beste manier om je restjes curry mee op te maken.

Het idee is simpel. De pasteitjes zijn geïnspireerd op bladerdeegpies uit Engeland. Maar het traditionele bladerdeeg wissel je in voor Indiase paratha’s. Die kun je vinden in de supermarkt en bij de toko in de diepvries.

Paratha: je wil het elke dag eten, dus dit kun je er allemaal mee

Paratha pot pies | paratha-pasteitjes | restjes opmaken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Om het Indiase thema aan te houden, vullen we de paratha-pasteitjes graag met restjes Indiase curry. Denk aan deze vegetarische butter ‘chicken’ met grillkaas, maar deze Indiase kip jalfrezi met gele rijst is ook ideaal. Natuurlijk zijn andere curry’s, zoals deze Thaise (gele) kipcurry in pinda-kokosmelk met rijst en komkommer een goed idee. Maar je kunt ook andere gerechten gebruiken; denk aan restjes van je roast dinner. Voeg wat jus toe, zodat de vulling niet te droog wordt.

Paratha pot pies | paratha-pasteitjes | restjes opmaken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Paratha pies: paratha-pasteitjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de paratha’s kort, zodat je ze makkelijk kunt plooien in een bakvorm.
  2. Vet de bakvorm in. Je kunt ook individuele en kleine bakvormen kiezen per persoon.
  3. Leg de paratha’s op de bodem van de bakvorm of ovenschaal. Druk goed aan en zorg dat de vorm volledig is bedekt. Schep vervolgens de porties curry erin. Sluit de paratha-pasteitjes goed af met de paratha en druk opnieuw goed aan, zodat de pasteitjes gesloten zijn.
  4. Bestrijk de pasteitjes met eigeel en bestrooi ze met komijnzaadjes. Zet de paratha pies 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  5. Serveer de paratha-pasteitjes met verse koriander, chutneys en andere Indiase toppings naar keuze.

Nog meer lekkere manieren om restjes op te maken:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.