Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 12 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: de vakantiefavorieten van 15 augustus t/m 21 augustus

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De zomer is aan het afronden en we denken heimelijk terug aan al onze culinaire hoogtepunten van de afgelopen vakantie. Daarom deze week: nog een klein beetje laatste zomer in de keuken met deze vakantiefavorieten van 15 augustus t/m 21 augustus.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu: vakantiefavorieten van 15 augustus t/m 21 augustus

Niet geheel onbelangrijk: heb je nog enige vorm van vakantieheimwee? Deze Spaanse gerechten zet je ook hier makkelijk op tafel.

Maandag

Zeg je vakantie dan zeggen wij paella. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld als ‘t er soms uit kan zien. En wat is er lekkerder dan de week te beginnen met het ultieme vakantiegevoel? Dat gaat 100 procent goedkomen met deze verslavend lekkere versie met uiteraard flink veel gamba’s. Da’s nog ‘s een parel onder de zomerse vakantiefavorieten.

Bron: Fish Tales

> Naar recept: Paella met gamba’s

Dinsdag

Heb jij het deze zomer wat verder van huis gezocht door naar Thailand af te reizen? Of heb je juist een ontzettende drang om een vleugje Thailand je keuken in te brengen? Snappen wij volledig. Meer vakantie dan deze gebakken rijst ga je het niet krijgen in ieder geval.

Thaise gebakken rijst met ananas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Thaise gebakken rijst met garnalen, ananas en cashewnoten

Woensdag

Ben jij een van de gelukkigen die de zomer in Italië heeft doorgebracht? Dan hopen we van harte dat er ook een onvergetelijke pizza aan te pas is gekomen. En wat zij kunnen, kan jij ook. Tenminste, deze versie met ‘nduja en venkel kom je aardig in de buurt.

Pizza met venkel en 'nduja
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pizza met ‘nduja, venkel en krokant broodkruim

Donderdag

Zon, zee, een hoop cultuur en nog meer gyros. We hebben het uiteraard over Griekenland. Die échte traditionele gyros, daar komt een hoop werk – lees: een goede grill – aan te pas. Wij hebben een snelle doordeweekse versie voor je in de vorm van een recept voor een Griekse bowl. Uiteráárd met tzatziki. Toch zin om er zelfgemaakte pita’s bij te serveren? Het recept vind je hier.

Foto van een Griekse bowl met kip gyros en tzatziki
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: frisse Griekse bowl met kip gyros en tzatziki

Vrijdag

De saffraan in de volgende risotto is als de zomer op je bord. Met dit exemplaar met kokkels waan je je weer heel even aan de Italiaanse kust, op een broeierige avond ergens in juli. Top deze ultieme zomeravond af met een affogato als dessert.

saffraanrisotto met vongole
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: saffraanrisotto met kokkels en maanzaad

Zaterdag

De Turkse keuken is er eentje om bij weg te dromen: en dat is precies wat we gaan doen deze zaterdag. Favoriet bij oud en jong: de Turkse pide. Je hebt ze in alle soorten en soms ook maten, maar onze favoriet is deze met spinazie en feta. Maak vooral genoeg want hij is ook erg lekker als lunch of als snack. Of eigenlijk op elk tijdstip van de dag.

Turkse pide
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Turkse pide (een luchtig en krokant broodje) met spinazie en feta

Zondag

Hét perfecte gerecht om de zomer mee af te sluiten: gado gado. Ken jij iemand die er niet van houdt? Er bestaan natuurlijk oneindig veel recepten voor, maar deze versie met tempeh gaat ons in ieder geval nooit vervelen. Ook fijn: stiekem bést een gezond exemplaar.

Gado gado met tempeh
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gado gado met tempeh

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.