Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gado gado met tempeh

Voor gado gado met tempeh bestaan er miljoenen recepten, maar op deze manier vinden wij ‘m het allerlekkerst. Dat wil zeggen: met een perfect gekookt eitje, flink wat knapperige groenten en een onmisbare schep sambal. Want die hitte, die schuwen we niet!

Als je weet dat gado gado ‘mix mix’ betekent, weet je dat dit recept ook wel wat speling toelaat. Verstop bijvoorbeeld een restje rijst in de kom, of voeg nog meer kleur toe met radijsjes. En ben je nou niet zo’n liefhebber van tempeh, dan kun die altijd vervangen door kip.

Gado gado met tempeh
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gado gado met tempeh

Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen beetgaar. Giet af en hou de aardappelen apart. De pan kun je nu opnieuw gebruiken voor de eieren: kook ze daarin gedurende 7 minuten en spoel af onder koud stromend water. Pel ze en halveer ze.

Verhit een laagje plantaardige olie in een andere pan en bak de stukjes sperziebonen knapperig. Schep uit de pan en voeg 2 eetlepels sesamolie toe. Bak hierin de stukjes tempeh tot ze knapperig zijn en voeg er een theelepel sambal aan toe. Roer goed en hou op laag vuur warm.

Doe alle ingrediënten voor de saus in de blender. Proef en breng eventueel extra op smaak.

Verdeel alle ingrediënten over twee kommen en lepel er wat van de saus over. Lepel nog wat extra sambal over de gado gado met tempeh.

Gado gado met tempeh
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten uit de Indonesische keuken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.