Marit Weijs
Marit Weijs Inspiratie Bijgewerkt: 10 jul 2025
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu voor 14 t/m 20 juli: frisse smaken voor warme dagen

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: frisse smaken voor warme zomerdagen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 23 t/m 29 juni

Maandag

We trappen de week af met een kleurrijk bordje: een heerlijke plantaardige poké bowl waar we in plaats van tonijn of zalm gemarineerde watermeloen gebruiken. Marineren kun je op zondagavond al doen, zodat je maandag alleen hoeft te “bouwen”. Serveer ‘m op rijst met knapperige komkommer, radijs, zeewier en een frisse srirachamayonaise. Fris, fruitig én vullend – ideaal voor die eerste dag van de week.

> Naar het recept: vegan poké bowl met gemarineerde watermeloen

Vegan poke bowl met watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Risotto zwaar? Niet deze! Deze tomatenrisotto is fris, zomers en zit vol smaak dankzij tomatenpuree, Parmezaan en een royale kneep citroensap die ‘m ook lekker fris maakt. De combinatie van zachte risottorijst, de zoetigheid van tomaat en de frisheid van citroen maakt ‘m perfect in balans voor een lichte dinsdagavond. Garneer met veel verse basilicum en eventueel een handje rucola, en genieten geblazen!

> Naar het recept: tomatenrisotto met citroen, Parmezaan en basilicum

tomatenrisotto met citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Bij warme temperaturen is er weinig dat zo verfrissend werkt als een koude soep. Deze ajo blanco – het minder bekende, maar zeker niet minder lekkere zusje van gazpacho – is precies wat je nodig hebt op een zomerse woensdag. De basis is Spaans: een zijdezachte soep van amandel, knoflook en brood, opgefrist met sherryazijn en olijfolie. Maar Culy zou Culy niet zijn als we daar niet iets bijzonders van maakten.

> Naar het recept: ultiem romige ajo blanco met gebakken tomaat en perzik

Ajo blanco met tomaat en perzik
Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

Wie zegt dat je op een doordeweekse dag geen pizza mag eten? Zeker niet als ‘ie zo zomers en verrassend is als deze! De combinatie van zoete perzik, romige Burrata en verse pesto tilt deze pizza naar een ander niveau. Véél beter dan de standaard Margherita van het bezorgrestaurant, dus absoluut de moeite waard! Al ligt ‘ie binnen no-time natuurlijk al op je bord – het blijft een vermoeiende werkdag natuurlijk.

> Naar het recept: vega zomer pizza met perzik, Burrata en pesto

Zomer pizza met perzik en Burrata
Bron: Nancy van Batenburg (voor Culy)

Vrijdag

Het weekend komt eraan, en dat is reden genoeg om te genieten van een feestelijk gerecht. Deze dorade met zelfgemaakte piri-piri saus is een perfecte mix van fris en pittig. De saus, gemaakt van rode pepers, knoflook en citroen, geeft de zachte, sappige vis een lekkere kick zonder te overheersen. Met een frisse salade en knapperig brood erbij zet je in no-time een lichte, smaakvolle maaltijd op tafel die je weekend heerlijk start.

> Naar het recept: gebakken dorade met piri piri-saus en frisse salsa

Dorade met piri piri-saus
Melvin Sturm voor Culy

Zaterdag

Een zonnige zaterdag is natuurlijk perfect om de BBQ aan te steken en te genieten van simpele, smaakvolle gerechten. Deze kipspiesjes met tamarinde en citroen zijn precies wat je wil: licht zoet, fris en vol die typische rokerige grillsmaak. Door de tamarinde krijgt de kip een verrassende diepe smaak, terwijl de citroen het geheel heerlijk fris houdt. Perfect om te delen met vrienden of familie, zonder gedoe, maar wél met veel smaak.

> Naar het recept: simpele kipspiesjes van de bbq met tamarinde en citroen

Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

We sluiten de week af met een banger van een recept: gevulde courgettebloemen. Het is een delicatesse die in Nederland niet zo vaak gegeten worden, maar ze zijn absoluut de moeite waard. De zachte ricottavulling met garnalen geeft een lichte, romige smaak die perfect samengaat met het krokante jasje van het beslag. Het fris-citrusachtige van citroen en de zachte kruiden maken dit gerecht helemaal af. Zo maak je je zondagavond éxtra speciaal.

> Naar het recept: gevulde courgettebloemen met ricotta en garnalen

Courgettebloem maken
Melvin Sturm voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.