Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 7 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu van 10 t/m 16 oktober: 7 stevige herfstrecepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week staan er weer zeven makkelijke, lekkere herfstrecepten voor je klaar voor de week van 10 tot en met 16 oktober.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Zeg je herfst, dan zeg je ovenschotel. Deze zuurkoolschotel geeft je alle vertrouwde herfstgevoelens, maar dan met een twist. De toevoeging van masala, trassi en madame Jeanette maken deze zuurkoolschotel een pikant begin van de week.

Surinaamse zuurkool recept

Naar recept: Kruidige Surinaamse zuurkoolschotel

Dinsdag

Soep is wat ons betreft de definitie van comfort food. Een goede kom soep mag dan ook niet ontbreken in dit weekmenu. Deze noedelsoep met kip en spinazie is zo snel klaar, dat je genoeg tijd overhoudt om de rest van de avond lekker op de bank kan hangen. Daarnaast staat kippensoep natuurlijk ook nog eens bekend als ultieme boost voor je immuunsysteem.

Snelle noedelsoep met kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Snelle noedelsoep met kip en spinazie

Woensdag

De werkweek is weer doormidden, en dat mag gevierd worden in dit weekmenu. Daarom staat deze woensdag een heerlijke risotto met spruitjes en pangratatto (knapperig broodkruim) op het menu. Door de spruitjes te frituren worden ze heerlijk knapperig.

Risotto met spruitjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Risotto met spruitjes en pangratatto

Donderdag

Verras jezelf deze week ‘ns met een hartig/zoete pasta. Waarschijnlijk heb je nagenoeg toch al alle ingrediënten in huis voor deze penne met geroosterde bloemkool en rozijnen. De rozijnen en kalamata-olijven brengen het zoet, de bloemkool en kaas het zout.

Hartig-zoete pasta met bloemkool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Hartig-zoete penne met bloemkool en rozijnen

Vrijdag

Het is weekend! Begin je vrije dagen met goede moed en energie met deze rijke, zoete Franse uiensoep. Er gaan maar liefst vijf (!) verschillende soorten ui in, die allemaal een andere smaak geven. Daarnaast wordt deze soep uiteraard afgetopt met geroosterd brood en heel veel kaas. Leuke bijzaak: je fornuis doet het meeste werk, waardoor jij onbezorgd het weekend kan vieren.

Franse uiensoep met 5 soorten uien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Franse uiensoep met vijf soorten uien

Zaterdag

Volgens de Hartstichting past één keer per week vis eten in een gezond dieet. En als dat nou ook nog eens in een heerlijk gerecht verwerkt wordt, behaal je dubbele winst. Deze andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus is precies wat je wil eten deze herfst.

Andijviestamppot met kabeljauw recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Naar recept: Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus

Zondag

Een herfstig weekmenu is natuurlijk niet compleet zonder stoofschotel. Deze week niet typisch Nederlands, maar Fesenjan – een kruidige Perzische notenstoof geïnspireerd op de Kookbijbel van Niki Segnit. Deze stoofschotel bevat onder andere kip, granaatappel en walnoten. Precies de exotische kick die je in de herfst kan gebruiken.

Perzische notenstoof Fesenjan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Naar recept: Perzische notenstoof met kip en granaatappel

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.