Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 22 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 21

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat de Culy-redactie aantrof voor week 21? Find out!

Deze week: pandanijs, koffie-gembershots en gebrande boter.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 21

1. Bôtan Distillery

De wereld staat niet stil en dat geldt zeker voor de ontwikkeling van non-alcoholische dranken. Waar dat aanbod een paar jaar geleden nog summier en treurig was, zien we daar de laatste tijd steeds meer positieve verandering in. Bôtan Distillery is daar misschien wel het mooiste voorbeeld van.

Dit Antwerpse smaakinstituut haalt het beste uit zelfgekweekte kruiden en bloemen om zo – en zonder kunstmatige ingrediënten of conserveringsmiddelen –  tot unieke non-alocholische dranken te komen. Rode ‘wijn’ met shiso, sanshopeper en kers bijvoorbeeld. Of een cocktail op fles met yuzu en mandarijn. Om dan nog maar te zwijgen over hun ‘spirit’ met den, citrus en venkelbloesem. We willen ze, allemaal.

De non-alcoholische dranken van Bôtan Distillery zijn online te bestellen via de webshop. 

2. Boterboeven

Boter staat nogal hoog in onze heerlijkheidshiërarchie en al helemáál als die boter ook nog eens toffe smaken kent en hip verpakt wordt. Om die reden trokken de Boter Boeven al snel onze aandacht. Hun ‘botergeile triootje’ bestaat uit Spicy Tomato, Miso Honey en Burnt Butter en is binnenkort te koop bij Tuig van de Tichel.

In huis halen? Nog even geduld tot 3 juni, al kun je vast pre-orderen via onderstaande Instagrampost. 

3. Gemberkoffie

Gespot bij de Appie: shots die naast gember ook koffie bevatten. En appel, ananas en citroen. Krijg je dus niet alleen de nodige dosis fruit maar ook nog eens een portie cafeïne binnen. Of dat lekker is? Weten we (nog) niet, maar we gaan ‘t gauw testen.

AH Ginger Coffee shots zijn nu verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

gemberkoffie nieuwe producten week 21
Bron: Albert Heijn

4. Ijs van Aisu

Zijn we niet aan het verdwalen in de toko dan is de kans groot dat je ons al neuzelend aantreft bij STERK. Niet alleen om er speciaalbier of tortillas te scoren, ook omwille van hun toffe collectie roomijs. Het is daar dat we (naast dat heerlijke ijs van Tudy’s Kitchen) onlangs ijs van AISU aantroffen. Dit Aziatisch geïnspireerde ijsmerk is naast vegan en duurzaam behoorlijk goed in het bedenken van spannende smaken. Dat zijn er momenteel vier: Pandan Pecan Creamy Coconut, Bangkok Peanut Chocolate Caramel, Golden Sesamy Crunchy Cookies en Java Vanilla Banana Fudge. Wil je toch?

Het ijs van AISU is te koop bij STERK (Amsterdam). 

5. Nieuwe havermelk in Nederland: Oddlygood

There’s a new kid in town, of in dit geval in Nederland en wel in het schap met havermelk. Oddlygood komt uit Finland en is hartstikke sympathiek. Om te beginnen staat duurzaamheid vooraan in hun missie en geloven ze dat smaak altijd leidend is. Opvallend: ze gebruiken alles van het havermeel (gemaakt van niet GMO-haver), om te streven naar zo min mogelijk voedselverspilling.

Ook beloven ze bij Oddlygood dat hun plantaardige baristamelk níét vlokt als die wordt gemengd met koffie (een gruwel voor fanatieke thuisbarista’s die hiermee uitblijft). Die All-in Barista haverdrank is dan ook ontwikkeld samen met professionele barista’s. Wij hebben ‘m getest en waren niet teleurgesteld over zowel smaak als schuim.

Vooralsnog zijn er vier producten an Oddlygood te koop in Nederland bij Jumbo supermarkten: All-in Barista, Oat Drink, Barista Vanilla en Barista Salted Caramel.

Havermelk van Oddlygood
Bron: Oddlygood

Andere lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.