Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 8 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 19

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 19? Find out!

Deze week: notenboters, soezen met bruine boter en gerei van Le Creuset in een gloednieuwe kleur.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 19

1. Brusselse notenboters van Buddy Buddy

Waarom zou je voor notenboters vol artificiële ingrediënten gaan als het ook anders kan? Vanuit die kritische blik bedachten de mannen van Buddy Buddy een lijn met natuurlijke notenboters. In hun Brusselse atelier roosteren ze biologisch geteelde noten tot smeuïge notenpasta’s. Daar worden we al behoorlijk enthousiast van, al zijn het vooral hun smaken als Peanut Butter Cup en Cinnamon Roll die maken dat ons winkelmandje in een mum van tijd gevuld geraakt.

De notenboters zijn online te koop via de webshop van Buddy Buddy

2. Soezen met rabarber en bruine boter

Het is een wonder dat Culy’s Winnie haar tanden nog niet in onderstaande soezen heeft gezet; sinds onderstaande Instagrampost krijgt ze de combinatie van soezendeeg, rabarber en bruine boter immers moeilijk uit haar hoofd. Het brein achter dit briljante idee is bakkerij Loof (jep, die bakker naast café binnenvisser), sowieso een erg goed adres voor broden, koffie en zoet. De tijdelijke special is nu te koop en je haasten is de boodschap. De kans dat een zeker redactielid die hele voorraad leegkoopt is namelijk reëel.

De soezen met rabarber en bruine boter zijn nú de koop bij bakkerij loof

3. Nieuw worstenbroodje van Brandt & Levie

Zo’n twee weken geleden lanceerden de worstenmakers van Brandt & Levie een nieuwe snack, in samenwerking met STACH. In hun winkels kun je voortaan een worstenbroodje met worst, cheddar & jalapeño’s scoren – en laat dat nou exact het type hap zijn waar wij onze kleine honger zo af en toe dolgraag mee stillen.

Het worstenbroodje met worst van Brandt & Levie, jalapeño en cheddar is te koop in de winkels van STACH

4. Nieuwe zalm van Fish Tales

In de context van duurzaamheid is vis geen onomstreden ingrediënt. Bart van Olphen is zich daar van bewust van en strijdt met Fish Tales al jaren voor een eerlijke bevissing. Met zalm uit het Noorse Kvarøy breekt hij een lans voor zalm die het beter doet dan een standaardexemplaar. Wat de Fish Tales-versie dan zo anders maakt?

Ten eerste gebruikt de kwekerij geen antibiotica, hormonen of chemicaliën bij het kweken. Daarbij heeft de zalm tot 50 procent meer ruimte dan de standaard en leeft ‘ie in schoon, helder water. Dankzij de kopervrije netten komen er bovendien geen schadelijke koperdeeltjes in het ecosysteem terecht. En zoals steeds vertalen dit soort duurzame omstandigheden zich in een superieure smaak die simpelweg alles overtreft.

De zalm uit Kvarøy is nu online te koop via Albert Heijn & Picnic.. 

5. Azuurblauwe nieuwkomers bij Le Creuset

Azuurblauw, dat is de nieuwste collectiekleur van Le Creuset. Dat hun gietijzeren pannen een slimme investering zijn waar je een leven lang van geniet, hoeven we je vast niet meer te vertellen. De knalblauwe nieuwe tint uit hun assortiment is er eentje om verliefd op te worden en dat zijn we dan ook, hopeloos. Naast de iconische stoofpan hebben ze nog heel wat andere knalblauwe items in hun shop: van botervloten tot pepermolens en ramekins.

De azuurblauwe items uit de collectie zijn te koop via de webshop van Le Creuset

Nieuwe pan van Le Creuset
Bron: Le Creuset

Vorige lijstjes gemist?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.