Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 15 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 20

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 20? Find out!

Deze week: winegums met yuzu en shiso, melk met gezouten karamel en vegan kaas.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 20

1. Salted caramel melk (voor in koffie of toetjes)

Puristen moeten dan wel even een blinddoek omdoen, voor wie houdt van koffie met smaakjes hebben we goed nieuws. De havermelken van Oddlygood liggen sinds kort in de Nederlandse supermarkten en die lijn bestaat – naast een reguliere variant – uit havermelk met vanille en eentje met gezouten karamel. Kun je dus je eigen salted caramel haverfrappuccino mee bouwen – lekker.

De plantaardige havermelken van Oddlygood zijn vanaf nu te koop bij Jumbo. 

Plantaardige melk van Oddlygood
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Winegums met yuzu en shiso

Wat krijg je als je de fantastische citrussmaak van yuzu combineert met de frisse umamismaak van shiso? Juist: een erg lekker samenspel dat de perfecte basis vormt voor luxesnoep. Dat is dan ook exact wat de Finse topchef Sasu Laukkonen in de praktijk heeft gebracht voor het Deense winegummerk Wally and Whiz. Hun assortiment is sowieso erg interessant om eens naar te loeren, maar eerst genoemde yuzu-shisocombinatie lijkt ons wel héél erg goed.

De winegums met yuzu en shiso zijn online te koop voor €8,50. 

Winegums met yuzu en shiso
Bron: Wally and Whiz

3. Willicroft in de supermarkt

Plantaardige kazen zijn al lang geen nicheproduct meer. Dat de gemalen ‘kaas’ van Willicroft nu ook in heel wat supermarkten ligt (met de Albert Heijn als laatste toevoeging), onderschrijft dat gegeven goed. De plantaardige rasp is verkrijgbaar in varianten Italian Aged en Young Dutch en kan perfect dienen als strooisel op pizza, pasta of salades.

De plantaardige kaas van Willicroft is o.m te koop bij Albert Heijn. 

4. T-shirts van Sins of Sal

Met het festivalseizoen in aantocht lanceerde het Amsterdamse Sins of Sal T-shirts, long sleeves en totebags in de stijl van de zaak. Dat wil zeggen: een tikkeltje duister, een beetje rebels en vooral cool. Bekijk ze hieronder en beslis dat je hier deze zomer in wil flaneren – zoals wij.

De merch van Sins of Sal is te koop in de cocktailbar of te reserveren door een privéberichtje te sturen naar onderstaand Intagramaccount. 

5. 12 nieuwe bonen van BOON

BOON ken je misschien van hun vleesvervangers gemaakt van bonen zoals rendang, burgers en nuggets. Nieuw is dat BOON nu ook twaalf verschillende pakjes voorgekookte bonen op de markt brengt, al dan niet met saus. Dat zijn: limabonen, bruine bonen, kidneybonen, kikkererwten, lupinebonen, linzen, zwarte bonen met teriyaki, kikkererwten in curry, kidneybonen in chilisaus, bruine bonen in stoof en linzen in kruidige tomatensaus. Wij hebben er al mee gekookt en kunnen je vertellen: dat is lekker (praktisch) genieten.

Je vindt de pakjes bonen bij Jumbo, Plus, Dirk, Boon’s Markt, Poiesz, Hoogvliet, Spar en Dekamarkt.

Boon nieuw producten week 20
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vorige lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.