Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: topchef Heston Blumenthal laat zien hoe je kip souvlaki maakt

Kip souvlaki is een heerlijk Grieks gerecht van de barbecue. Het is wel even een werkje, maar gelukkig laat sterrenchef Heston Blumenthal ons zien hoe het moet!

Aangezien het nog steeds zomer is en de temperaturen nog niet onder de 20 graden zijn gedaald, kan de barbecue prima nog een keer aan. Misschien kan je dit weekend dan meteen dit lekkere gerecht uitproberen, kip souvlaki met een Griekse marinade.

How-To Make Chicken Souvlaki with Heston Blumenthal

Heston Blumenthal, British culinary legend, makes chicken souvlaki in the MUNCHIES Test Kitchen, using a grill from his new line of barbecue equipment, Everdure by Heston Blumenthal. Chef Blumenthal shows us how to make a Greek-inspired marinade and some riffs on the classic souvlaki toppings, while also doling out some kitchen wisdom while he “zens” out while grilling chicken thighs.

Zelf kip souvlaki maken: zo doe je dat

Voor degenen die het nog niet weten, Heston Blumenthal is een Britse topchef en eigenaar van meerdere, met Michelinsterren beoordeelde, restaurants zoals The Fat Duck en Dinner. Hij staat er ook wel om bekend dat hij zich bezig houdt met het ‘wetenschappelijke’ achter het koken. In dit geval laat hij zien hoe je heerlijke kip souvlaki kunt maken!

Er is wel wat geduld voor nodig, zo moet de kip 12 uur marineren. Dus het is niet een snel gerecht voor op woensdagavond, maar eerder voor in het weekend.

heston blumenthal kip souvlaki

Het kan ook wat kleiner

Heston gaat in dit geval wel helemaal uit z’n dak. Zoals je kan zien is deze spies enorm en kunnen er wel honderd mensen van eten. Wij snappen dat het niet voor iedereen mogelijk is om dit na te bootsen, tenzij je een enorme spies en barbecue in je schuur hebt liggen, leef je dan vooral uit!

Dit gerecht is gelukkig ook te maken zonder dat je dertig kippendijen nodig hebt. Het enige wat je dan nodig hebt zijn een paar kippendijen geschikt voor de hoeveelheid mensen die mee-eten en een spies of houten stokje. Verder volg je de video met de ingrediënten die Heston ook gebruikt. Vooral de marinade, want dat maakt het gerecht natuurlijk tot wat het is!

Je hoeft het dan natuurlijk niet twaalf uur te marineren, dus dat scheelt ook weer wat voorbereiding. Maak je spiesjes met de stukjes kippendij en leg ze op de barbecue. Voordeel hiervan is natuurlijk dat ze ook wat sneller klaar zijn!

heston blumenthal kip souvlaki

Meer leuke video’s bekijken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.