Redactie
Redactie Inspiratie 21 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

7 x dingen die je nog niet wist over Heston Blumenthal

Heston Blumenthal is op z’n zachtst gezegd een kookgek in hart en nieren en staat bekend om zijn zoektocht naar de perfecte bereiding van klassieke gerechten. Ook zijn restaurant, ***The Fat Duck, wordt door velen geroemd en werd in 2006 benoemd tot beste restaurant ter wereld.

Naast dat Heston waanzinnig goed kan koken, zijn er ook nog tal van dingen de je waarschijnlijk nog niet over hem weet. Wij zetten er zeven op een rijtje.

1. Heston heeft nooit een koksopleiding gevolgd. Nadat hij op zestienjarige leeftijd het ‘kookvirus’ te pakken had gekregen, leerde hij door jarenlang te koken de basis van de Franse keuken.

2. Hoe gepassioneerd Blumenthal ook was, het duurde maar liefst tien jaar voordat hij zichzelf ‘kok’ mocht noemen.

3. Hij is nooit alleen in het eten zelf geïnteresseerd geweest, maar in de totale beleving, inclusief (achtergrond)geluiden, de sfeer en de manier van presenteren.

4. The Fat Duck was in het begin amper een restaurant te noemen, maar meer kon Heston zich niet veroorloven. Zo had het in eerste instantie geen ramen en bevond het toilet zich buiten. Daarbij was de keuken in zo’n slechte staat, dat op de tweede dag de oven explodeerde!

5. Hoewel Blumenthal nu bekend staat als meester van de moleculaire keuken, begon hij zijn carrière met Franse bistrogerechten. Dit evolueerde in de loop der tijd tot de gerechten waar Heston vandaag de dag bekend om staat.

6. Naast The Fat Duck heeft Heston nog drie andere restaurants. Zo is er *Dinner by Heston Blumenthal in het sjieke Mandarin Oriental Hyde Park in Londen, de pub The Crown en het in 2011 tot ‘pub van het jaar’ benoemde The Hinds Head.

7. Tot slot een grappig weetje: tijdens een stoeipartij met een vriend kreeg Blumenthal (per ongeluk) een wc-borstel in zijn oog! Hierdoor ontstond een krasje op zijn oog waardoor het voor hem niet meer mogelijk is om lenzen te dragen.

Beeld: © Getty Images. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.