Video: zelf Oreo’s maken? Deze chef doet het voor

Hoe worden Oreo’s gemaakt? Op die vraag krijg je – min of meer – antwoord in bovenstaande video. Patissier Claire van Bon Appetit onderzoekt de koekjes grondig en maakt uiteindelijk een ambachtelijke Oreo, die exact lijkt op the real deal.

De dame die onlangs zelf KitKats maakte is terug! En hoe. Claire duikt ditmaal in de wereld van Oreo’s en onderzoekt hoe ze de beroemde zwart-witte koekjes zelf kan maken.

Zelf Oreo's maken

Zelf Oreo’s maken: hoe doe je dat?

Het is zó leuk om Claire’s zoektocht van begin tot eind te volgen. Eerst gaat ze proeven, ruiken en voelen en ontdekt ze wat een Oreo nou precies een Oreo maakt. Dat zijn ondermeer de zwarte kleur van het koekje, de romige vulling, maar ook dat je de bovenkant van het koekje af kan draaien en alle vulling aan één kant van het koekje blijft, bijvoorbeeld. Claire let op de details en wil haar Oreo’s exact zo maken als de echte.

Zo ontdekt ze het recept voor perfecte chocoladekoekjes die net zo knapperig zijn als Oreo’s. En de vulling? Die maakt ze van cacaoboter met vanille en poedersuiker. Tot slot worden haar koekjes échte Oreo’s doordat ze van voedselveilige siliconen een eigen Oreo-mal maakt. Daarmee brengt ze de herkenbare print aan op de koekjes.

Hoe worden Oreo's gemaakt?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Video: zelf Oreo’s maken? Deze chef doet het voor
Sluiten