Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 3 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je tamagoyaki (opgerolde Japanse omelet)

Tamagoyaki (ook wel tamago genoemd) ken je als dat heerlijke stukje Japanse omelet dat je soms op je sushi vindt. Het vergt speciale kookkunsten om ‘m te kunnen maken. Niet voor niets moest de chef van Sukiyabashi Jiro – hét beroemde sushirestaurant in Tokio met drie sterren – het gerecht ruim 200 keer oefenen, voordat zijn tamagoyaki goed genoeg was.

Tamagoyaki maken

Niet alleen wordt dit pronkstukje uit de Japanse keuken op smaak gebracht met sakemirin en dashi; het is vooral ook de techniek die ‘m zo onweerstaanbaar lekker maakt. Want zie je: tamagoyaki is eigenlijk een omelet ín een omelet, ín een omelet. En ga zo nog maar even door.

Wil je ‘m zelf maken, dan kun je natuurlijk 200 keer gaan oefenen in je keuken. Of je volgt het recept op in deze handige video. Want daarin wordt een manier getoond om Japanse omelet te maken, die goed te doen is!

Tamagoyaki: Japanse omelet

Makkelijk en snel

Ook handig: je hebt er niet eens zo’n speciaal tamago-pannetje voor nodig: zo’n klein rechthoekig pannetje van gietijzer, dat Japanse sushichefs gebruiken om het gerecht te maken. Een gewone ronde koekenpan met anti-aanbaklaag will do. En dan is het noodzaak om elke omelet op te rollen in de pan en naar de zijkant te schuiven, alvorens je de rest van het eimengsel in de pan giet.

Na drie keer beslag toevoegen heb je een prachtige opgerolde Japanse omelet die je in plakjes kunt snijden. Lekker bij de sushi, op je poké bowl of gewoon zo, bij de borrel.

Japanse omelet maken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.