Redactie
Redactie Inspiratie 21 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… The Fat Duck (*** restaurant van Heston Blumenthal)

Eten bij Heston Blumenthal: dat is een once-in-a-lifetime experience. Een culinaire droom die helaas voor velen nooit in vervulling gaat. Maar voor Masterchef-finaliste en Culy-columniste Rosah kwam deze wens onlangs uit. Hoé was het?!

“Heston Blumenthal. Jarenlang heb ik naar deze twee woorden gestaard, daar hoog op mijn bucketlist. Want terwijl de één met alle liefde uit een vliegtuig springt, en de ander graag met haaien zwemt, wilde ik niets liever dan dineren bij mijn grootste culinaire held Heston Blumenthal.

Toch boek je niet zomaar een tafeltje bij deze wereldberoemde chef, die onder andere bekend staat om zijn verrassende creaties als likbaar behang en eetbare kerstballen. Zijn restaurant The Fat Duck is gevestigd in het Engelse plaatsje Bray en is bekroond met maar liefst drie Michelin-sterren.

Twee maanden wachten voor een tafel is dan ook niet meer dan normaal. Maar geduldig zijn loont en oh my god, met oprechte tranen van geluk, besefte ik mij dat het uiteindelijk écht was gelukt!

Afgelopen week, na zestig dagen aftellen, was het dan zover. Het diner bij Heston Blumenthal laat zich niet beschrijven, dus vertel ik over mijn ervaring door middel van beeld. Geniet ervan!

Amuse met rode biet en mierikswortel
Zachtgegaarde aubergine met sesamzaad en balsamico
Slakken in peterselie en venkel
Truffelgelei met de geur van dennenaalden
Sound of the Sea – Octopus, kingcrab en makreel, schuim van zeewier en zand van tapioca. Bij dit gerecht krijg je een schelp met een ingebouwde iPod waarmee je – tijdens het eten – luistert naar de geluiden van de zee!
Gazpacho van rode kool en mosterdijs
Turtle mock soup met bladgoud

Een mooie video van dit bijzondere gerecht:

Zalm in likeur met vanille-mayonaise, artisjok en grapefruit
Hot & cold tea. De ene helft van de thee was ijskoud en de andere helft bloedheet.
Dit ei is niet echt, maar een dessert!
Het dessert-ei, gevuld met een crème van vanille en sinaasappel
Een dessert geinspireerd op alle smaken die je tegenkomt in een goede dessertwijn
Ierse whiskey winegums
Kiezen uit de Ierse whiskey winegums
Heston’s snoepzak met appeltaart-toffee, manderijn-bonbon en eetbare kaart die naar aardbeientaart smaakt
De kaart die smaakt naar aardbeientaart

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.