Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: knapperige taco cups met gehakt (óf vega!)

Nadat we deze taco cups hadden gemaakt, waren ze binnen no time verdwenen. Opgegeten. Zó lekker zijn ze dus! En handig: je maakt ze met 12 tegelijk in een muffinvorm. Ideaal voor een feestje.

Voor dit recept heb je dus een muffinvorm nodig. Daarin passen precies 12 mini tortilla’s. Kun je die niet vinden? Gebruik dan 3 hele grote tortilla’s. Snijd daarvan de randen weg zodat je een groot vierkant overhoudt. Dat snijd je weer in vier kleine vierkantjes.

Wij maken 6 taco cups met gehakt en 6 vegetarische versies. Je kunt natuurlijk ook voor één van beiden kiezen. Verdubbel dan het aantal ingrediënten in de boodschappenlijst hiernaast.

taco cups
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je de taco cups met gehakt

Laat de ui zacht worden in een koekenpan met wat olie en bak daarna het gehakt rul. Doe de blokjes paprika erbij en laat even zacht worden terwijl het gehakt bruin wordt. Bak nog een eetlepel van de tacokruiden mee en schep er een ruime eetlepel salsa doorheen.

Zo maak je de vega taco cups

Laat de ui zacht worden in wat olie op laag vuur. Voeg de blokjes paprika toe en laat een klein beetje zacht worden. Giet de bonen en mais af en warm ze kort mee met de ui en de paprika. Voeg de tacokruiden toe.

En dan de rest

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de muffinvorm in met wat olie. Druk de tortilla’s voorzichtig in de muffinvorm. Je kunt ze een beetje plooien, maar doe dit rustig: ze kunnen snel scheuren. Vet de randjes van de tortilla’s met een kwastje in met wat olie.

Vul 6 taco cups met de gehaktvulling en zes met het bonenmengsel. Bedek elke taco cup met wat geraspte kaas. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven, tot de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten.

Maak alle taco cups af met de toppings. Op die met gehakt doe je een schepje salsa, wat gehakte tomaat en ringetjes bosui. De vega variant krijgt een schepje zure room, een schepje guacamole en wat koriander.

Lekker met een kneepje limoensap erover en een Mexicaans biertje erbij!

taco cups

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.