Redactie
Redactie Inspiratie 7 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Burrata: een romig pareltje uit Italië

Burrata zien we steeds vaker verschijnen. Het lijkt een beetje op mozzarella, maar het is net wat anders. Maar wat is het dan? En wat voor lekkere dingen kun je ermee maken? Culy legt uit.

Burrata betekent letterlijk ‘boterachtig’ in het Italiaans. En dat is geen gekke naam, want deze kaas smelt echt op je tong. Het is een verse kaas die in feite een mix is tussen mozzarella en room. Burrata wordt gemaakt van rauwe melk, meestal van buffelmelk en soms koeienmelk. Eigenlijk wordt -ie hetzelfde gemaakt als mozzarella, echter wordt er aan het einde van het proces room in de bol gespoten

Burrata is een typisch product uit de zuidelijke Italiaanse provincie Puglia en schijnt al sinds 1920 te worden gemaakt. Vanaf 1950 werd het product door het gehele land geproduceerd. Nu is burrata een delicatesse, maar vroeger was het vooral een oplossing om restjes mozzarella op te maken. Burrata is superromig en een echte traktatie. Zorg wel dat je ‘m snel eet, want vers is hij het lekkerst.

IMG_7324

Waar kun je burrata voor gebruiken?

Burrata kun je eigenlijk op dezelfde manier gebruiken als mozzarella. In een een heerlijke salade met aubergine en tomaat, bijvoorbeeld. Of in een salade caprese, in plaats van mozzarella. Of probeer deze heerlijke pasta met burrata, palmkool en zeebaars van 24kitchen. Of kijk eens op de blog Food and wine voor een hele rits aan recepten met mozzarella en burrata.

IMG_7325

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.